|
|
Konu Araçları |
egzersizleri, geciktirmek, kırışıklıkları, olur, yogası, yüz |
Yüz Yogası- Yüz Egzersizleri - Kırışıklıkları Geciktirmek Nasıl Olur? |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yüz Yogası- Yüz Egzersizleri - Kırışıklıkları Geciktirmek Nasıl Olur?YÜZ YOGASI ilk hareket doğru 3 derin nefes alırız 1adım yanaklar şişirilip kaşlar yukarı doğru gerilerek 10 a kadar sayarız bunu 3 kez tekrarlarız 2adım bu kez tam tersi yanaklar içeri 10 saniye 3 kez tekrar 3adım gülümsereyerek hem bir mola hemde yanaklar havaya 4adım şimdi gıdığı yok edelim,boynumuzu inceltelim 5adım komik ama çok yararlı tüm vücudu kasıp gevşetelim 6ve son adım şaşkın bir hal alıyoruz ve tüm yüz kaslarımızı gerip son 3 ü de tekrarlamış olduk artık huzurluyuz çünkü her bir adımı 10 ar saniyeden 3 er kez yapıyoruz değil mi? Cildinizin tazeliğini korumak ve kırışık oluşumunu önlemek için dikkat edilmesi gereken ilk madde cilt temizliğine çok dikkat edilmesidirİkinci adım ise cildinize yapacağınız ufak egzersizler olacaktır… Kırışıklıklara Karşı Egzersiz Yapacağınız bu egzersizler sayesinde kan dolaşımınız hızlanacakKan dolaşımının sağlıklı olmaması,cildinizde soluk bir görüntüye neden olurAynı zamanda kırışıklıklara da zemin hazırlarEgzersizleri düzenli bir şekilde yaptığınız zaman olumlu sonuçlar alacaksınız Mimik hareketini sağlayan kasların defalarca kasılıp gevşemesi sonucunda esnekliğini kaybeden ciltte ilerleyen yaş faktörüde eklendiğinde derin izler otaya çıkmaktadırYüz kasları bedenin diğer kasları gibi kendini destekleyemezYüz ifadesinde oluşan değişiklikler dışında kaslar hiç çalışmamaktadırSonuç olarak yüz kasları zayıflamaktadır Düzenli sporun vücut kaslarına olan yararı gibi, bilinçli kas antremanıda yüz kaslarını güçlendirmektedir Sarkık yanaklar için; Üyeler Görebilir ] Gülümseyin ve parmaklarınızı yanaklarınızın üzerine koyunAğız ve yanak kaslarınız kulaklarınıza kadar kasıp,bırakın Dudak kenarlarında oluşan sarkmalar için; Dudaklarınızı dişlerinizin arasına alın ve ağzınızın yan kısmındaki kasları yukarı doğru itinBu hareket ayrıca üst dudağınızda kırışık oluşumunuda engelleyecektir Göz etrafında oluşa kırışıklıklar için; Üyeler Görebilir ] Parmaklarınızı gözlerinizin iki yanına koyunHafifçe yanlara doğru itin ve gözlerinizi yarı kapatınGöz çevresi kaslarını sıkın ve gevşetin Yorgun gözler için; Gözlerinizi açabildiğiniz kadar açınKısa bir süre bekledikten sonra normal hale dönünGöz kapaklarında sarkma olanlar, bu arada göz çevresi kaslarınıda sıkmalıdırlar Alın çizgileri için; Parmaklarınızı kaşlarınızın üzerine koyduktan sonra aşağı doğru itinOluşan basınca alın ve kaş kaslarınızla karşı koyunKısa bir süre sonra gevşetin Yüzde oluşan sarkmalar için; Çenenizi ileriye doğru uzatın ve ağzınızı iyice açınBoyun ve çene kaslarınızı iyice kasıp, bırakınYanakları ve çeneyi sıkılaştırmaya yarayan bu hareketin çok büyük yararları vardırBu egzersizler cilt için büyük önem taşıyor Ancak unutmamanız gereken en büyük etken,yorgun ve gergin bir yüz,insanı bir kaç kırışığın gösterdiğinden çok daha yaşlı ve çökük gösterirOnun için yüzünüzden gülümsemeyi hiç eksik etmeyin… |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|