Histeri Nöbetinde ilk yardım,Histeri Nöbeti nedenleri,Histeri Nöbeti tedavisi,Histeri |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Histeri Nöbetinde ilk yardım,Histeri Nöbeti nedenleri,Histeri Nöbeti tedavisi,HisteriHisteri Nöbetinde ilk yardım,Histeri Nöbeti nedenleri,Histeri Nöbeti tedavisi,Histeri Nöbeti nedir,Histeri Nöbeti belirtileri Histeri Nöbeti Genellikle evde ve başkalarının yanında bir tarafını incitmeyecek şekilde ve şuur kaybı olmaksızın bayılma ve ağlayarak açılmayı takip eden nöbetlerdir Olay sara nöbetinden daha uzun sürer Çevredeki stres yaratıcı olaylara karşı bilinç altında tertiplenmiş bir reaksiyondur Kişi gözlerini açılmaması için sıkıca yumar Aşırı ilgi krizin uzamasına yol açar Sık sık tekrarlayan krizlerde bir psikiyatriste başvurarak kişilerarası ilişkilerin düzenli hale getirilmesine çalışılır Histerinin Tedavisi Histerik varlığını iddia ettiği hastalıklarına, sadece o yönden bir deva bulamaz Bir başka deyişle, muhitinizde rastlayacağınız yıllardır «derdini anlayan doktor bulunmamışa hastaların histerik olabileceğini hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmayınız Bazen histeriğin şikâyetleri o kadar acayiptir ki, bir ruh hastası olduğu gözden kaçtığı zaman insan hekimlerin cahil olduğu hakkında bir kanaata varabilir Böyle hasta mutlaka akıl hastalıkları uzmanına gönderilmelidir Histeriklerin tedavisine gelince, bu telkin tedavisidir Psikanaliz yardımı ile ruhî haleti tespit edildikten sonra, o yönde yapılacak kuvvetli telkinler, kesin tedaviye ulaşabilirler Hastanın kültür derecesine göre bu telkinlere, aynen onun yaptığı gibi gösterişli, dekorlu ve hareketli bir hava vermelidir Eğer esas görevi hakkında bir bilgisi yoksa bir röntgen âleti veya idrarı boyayan ilâçlar hatta basit tansiyon âleti kudretli bir hekim elinde tam şifayı temin eder Tabi bu tamamen Akliye Uzmanlarına bırakılacak bir konudur Meslek dışı insanların elinde çok tehlikeli olur Hasta bir defa emniyet etmezse, daha sonra yapılacak girişmeler de tehlikeye düşer |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|