|
|
Konu Araçları |
buruna, cisim, göz, göze, ilkyardım, kaçmasinda, kaçmasında, kulak, yabanci, yabancı |
Göz Kulak ve Buruna Yabancı Cisim Kaçmasında İlkyardım GÖZE YABANCI CİSİM KAÇMASINDA |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Göz Kulak ve Buruna Yabancı Cisim Kaçmasında İlkyardım GÖZE YABANCI CİSİM KAÇMASINDAGöz Kulak ve Buruna Yabancı Cisim Kaçmasında İlkyardım GÖZE YABANCI CİSİM KAÇMASINDA İLK YARDIM GÖZ OVULMAMALIDIR Toz gibi küçük madde ise; Göz ışığa doğru çevrilerek alt ve üst göz kapağı içine bakılır, Temiz nemli bir bezle toz çıkartılmaya çalışılır, Kişiye gözünü kırpıştırması söylenir, Gözünü ovmaması söylenir, Yabancı cisim çıkmıyorsa kişinin sağlık kuruluşuna gitmesi sağlanır Göze Bir cisim batmış ise; Gerekmedikçe hasta kımıldatılmaz, Göze herhangi bir girişimde bulunulmaz, Her iki göz kapatılır, Göz uzmanı olan bir sağlık kuruluşuna gidilmesi sağlanır Kulağa yabancı cisim kaçmasında ilkyardım nasıl olmalıdır? Kesinlikle sivri ve delici bir cisimle müdahale edilmez, Su değdirilmez, Tıbbi yardım istenir Buruna yabancı cisim kaçmasında ilkyardım nasıl olmalıdır? Burun duvarına bastırarak kuvvetli bir nefes verme ile cismin atılması sağlanır, Çıkmazsa tıbbi yardım istenir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|