|
|
Konu Araçları |
başlıca, çantasında, evde, gereken, ilkyardım, kullanılan, malzemeler, olması |
Evde Kullanılan İlkyardım Çantasında Olması Gereken başlıca malzemeler: |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evde Kullanılan İlkyardım Çantasında Olması Gereken başlıca malzemeler:Evde Kullanılan İlkyardım Çantasında Olması Gereken başlıca malzemeler: * Yapışkan rulo bant * Rulo sargı bezi * Kendinden ilaçlı küçük yara bandı * Yaraları örtmek ya da temizlemek için steril kare gaz bezi (10 cmx10 cm) * Burkulma ve incinmelerde kullanılmak üzere 5, 7 ve 10 cm'lik elastik bandaj * Üçgen bandaj; havlu, örtü ya da turnike olarak kullanılmak üzere * Kaşıntı ve böcek sokmalarında kullanılmak üzere, sprey ya da losyon anestetikler * Alerjik reaksiyonlar için tablet ya da şurup antiallerjik ilaçlar * İnce lastik eldivenler * Yaraları temizlemek için antiseptik solüsyonlar * Yaralara sürülmek üzere antibiyotikli kremler * Yanık ve yaralarda yapışmayan, yağlı tül bandaj * Mikroplu atıkları koymak için torba * Çengelli iğne * Makas * Kıymıkları çıkarmak için cımbız Trafik İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler (Kanunen zorunlu olan): * Büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m) 2 Adet * Hidrofil gaz steril (10x10 cm 50'lik kutu) 1 Kutu * Üçgen sargı 3 Adet * Antiseptik solüsyon (50 ml) 1 Adet * Flaster (2 cm x 5 m) 1 Adet * Çengelli İğne 10 Adet * Küçük makas (paslanmaz çelik) 1 Adet * Esmark bandajı 1 Adet * Turnike (En az 50 cm örgülü tekstil malzemeden) 1 Adet * Yara bandı 10 Adet * Boyunluk * Alüminyum yanık örtüsü 1 Adet * Tıbbı eldiven 2 Çift * El feneri 1 Adet |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|