Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eden, ilk, ilkyardım, kalp, krizi, tehdit, yardımı, yaşamı

Kalp Krizi ve İlkyardım KALP KRİZİ ve ilk yardımı Kalp krizi yaşamı tehdit eden ac

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kalp Krizi ve İlkyardım KALP KRİZİ ve ilk yardımı Kalp krizi yaşamı tehdit eden ac

Kalp Krizi ve İlkyardım

KALP KRİZİ ve ilk yardımı

Kalp krizi yaşamı tehdit eden acil bir durumdur Kalbi besleyen ana damarların daralması veya tıkanmasına bağlı olarak kalbin bir bölümüne yeterli kan ve oksijen gitmemesi sonucu oluşur Eğer bu kan ve oksijen yetersizliği uzun sürerse kalp kaslarının bir bölümü ölür

Kalp krizi belirtileri, aşağıdakilerden birkaçını ya da hepsini içerebilir Santral göğüs bölgesinde aniden gelen ve ezici bir basınçla hissedilen, sabit, 20 dakika veya daha uzun süren, kola, omuza, boyuna, çeneye, sırt ortası ve mideye vuran göğüs ağrısı, aşırı terleme, bulantı, kusma, yoğun halsizlik, akıntı, korku, soluk mavimsi gri deri rengi, mavi tırnaklar ve nefes darlığı Kalp ağrısı hazımsızlıkla karıştırılabilir Eğer ağrınızın sebebinden emin değilseniz güvende olmak için kalp krizi gibi ele alın En yakın acil sağlık kuruluşunu arayın ve aşağıda verilen ilkyardım talimatlarını uygulayın

Kalp krizi tedavisi, hastanın bilincinin kapalı ya da açık olmasına göre değişir

En yakın acil sağlık kuruluşunu arayın, daha sonra müdahaleye başlayın Kişiyi sert, rahat bir yere sırtüstü yatırın Elinizi hastanın çenesine koyup yukarı kaldırırken diğer elinizi hastanın alnına koyup aşağı bastırarak başını arkaya yatırın

Hastanın alnındaki elinizin baş parmağınız ve işaret parmağınızla hastanın burun deliklerini kapatın Derin bir nefes alın Ağzınızı hastanın ağzı üzerine sıkıca bastırın ve iki yavaş, derin nefes verin Arada tekrar derin bir nefes alın ki hastaya taze hava verebilesiniz Göğüs kafesinin yükseldiğini görene dek hava üflemeye devam edin

Hastanın göğsü yükseldiğinde hava vermeyi durdurun Ağzınızı çekin ve başınızı hastanın göğsüne doğru çevirin Böylece kulağınız hastanın ağzının üzerinde olacaktır Hastanın akciğerlerinden hava çıkışını kulağınızla hissedin ve dinleyin ayrıca göğsün alçaldığını gözlemleyin Bu solunum işlemini her 5 saniyede 1 nefes vererek sürdürün

Kişinin bilek ya da boyun atardamarını 5-10 saniye boyunca nabız için kontrol edin Eğer nabız yoksa, kalp masajı eğitimi aldıysanız kalp masajına başlayın Suni solunum kalp masajı sırasında da sürdürülmelidir Bu işlemi tıbbi yardım gelinceye ya da hasta nefes almaya başlayıncaya kadar sürdürün

Bilinci Açık Hasta:

En yakın acil sağlık kurumunu arayın, ilgiliye olası bir kalp krizini ve oksijen ihtiyacını iletin

Hastayı nazikçe oturtun ya da yan oturur pozisyona getirin Yatmak nefes almayı zorlaştırır

Özellikle boyun çevresindekiler olmak üzere giysileri gevşetin Hastayı bir battaniye ya da palto ile sararak sıcak tutun

Hastayı sakinleştirin ve rahatlatın ama herhangi bir şey yedirip içirmeyin

Eğer ambulans bulunamıyorsa hastayı en yakın hastanenin acil servisine götürün

Bilinçsiz hasta kendine gelirse ve solunumu başlarsa yukardaki adımları izleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com