![]() |
Rambutan / Rambutan Özellikleri ve Tarihçesi: |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rambutan / Rambutan Özellikleri ve Tarihçesi:RAMBUTAN Özellikleri ve Tarihçesi: Anavatanı Malaya yarım adası olduğu tahmin edilen bir ağaç olup 9 m ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yetiştirildiği Yerler: Tayland, Malezya, Vietnam ve Kamboçya gibi Uzakdoğu ülkelerinde üretilmektedir ![]() Faydaları: İçerdiği demir minerali sayesinde vücutta hemoglobin oluşumuna yardımcı olur ![]() ![]() Nasıl ve Nerede Kullanacağız? Meyvesi içindeki çekirdeğine yapışıktır ![]() ![]() ![]() Muhafaza Koşulları: 6 ºC de %90 - %95 nem oranında muhafaza edilmelidir ![]() Besin Değerleri: 100 Gr ![]() Water 78 ![]() Energy 82 kcal Energy 343 kj Protein 0 ![]() Total lipid (fat) 0 ![]() Ash 0 ![]() Carbohydrate, by difference 20 ![]() Fiber, total dietary 0 ![]() Minerals Calcium, Ca 22 mg Iron, Fe 0 ![]() Magnesium, Mg 7 mg Phosphorus, P 9 mg Potassium, K 42 mg Sodium, Na 11 mg Zinc, Zn 0 ![]() Copper, Cu 0 ![]() Manganese, Mn 0 ![]() Vitamins Vitamin C, total ascorbic acid 4 ![]() Thiamin 0 ![]() Riboflavin 0 ![]() Niacin 1 ![]() Vitamin B-6 0 ![]() Folate, total 8 mcg Folate, food 8mcg Vitamin B-12 0 ![]() Vitamin A, IU 3IU Vitamin A, RAE 0 mcg_RAE Retinol mcg |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|