Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bitk, bitkiler, domuz, gribi, karışım, şifalı

Domuz gribi şifalı bitkiler şifalı bitkiler Domuz gribi için Domuz gribi karışım bitk

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domuz gribi şifalı bitkiler şifalı bitkiler Domuz gribi için Domuz gribi karışım bitk



Domuz gribi şifalı bitkiler

şifalı bitkiler Domuz gribi için

Domuz gribi karışım bitkiler






Domuz gribine karşı Zencefil


Zencefil Bitkisi ve Kökü: Nemli ve sulak iklimlerde yetişen ve sarı renkte çiçekler açan bir bitki olan zencefilin kökleri yassı ve gri renktedir Zerdeçal ile benzer etkilere sahip olan Zencefilin kökü kullanılır Kokusu kuvvetlidir Latince Adı: Zingiber officinale


Zencefilin Faydaları: İştah açar Yatıştırıcı ve gaz söktürücüdür Vücudu terletir İltihap önleyici etkisi ile özellikle eklem iltihaplarına karşı faydalıdır Soğuk algınlığına iyi gelen zencefil, balgam söktürür ve iyileşmeyi hızlandırır Bulantıları gidermeye yardımcı olur ve kusmayı önler Vücut direncini, bedensel ve zihinsel gücü arttırır Mikrop öldürücüdür Bağışıklık sistemini güçlendirir Kansere karşı koruyucudur Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olmasının yanı sıra kan damarlarını genişleterek romatizma ağrılarının hafiflemesine de yardımcı olur Bağırsak bozukluklarını giderir İshali keser Cinsel isteği arttırır


Zencefil Nasıl Kullanılır? Zencefil kökü genellikle baharat olarak kullanılır Tıbbi amaçlı kullanımda ise; Zencefil yağı hazmı kolaylaştırır Zencefil çayı da hazmı kolaylaştırır ve ayrıca hafızayı kuvvetlendirir Zencefil bal ile karıştılarak etkili bir öksürük ilacı elde edilir



Domuz gribine karşı Zerdeçal



Zerdeçal (Curcuma longa): Büyük ve sivri uçlu yaprakları olan, sarı çiçekli, çok yıllık otsu bir bitkidir İçeriğinde uçucu yağ, reçine ve kurkumin adlı bir madde vardır


Zerdeçalın Faydaları ve Tıbbi Etkileri: Mideyi kuvvetlendirir Sinirleri uyarır Vücuda ferahlık ve rahatlık verir İltihap gidericidir Karaciğer hastalıkları, sarılık ve vereme karşı faydalıdır Gaz ve idrar söktürücüdür Vücutta biriken zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur Soğuk algınlığı ve astımda faydalıdır


Zerdeçal Nasıl Kullanılır? Zerdeçalın kullanılan kısımları meyveleridir Kurutulan meyveleri toz haline getirildikten sonra baharat olarak kullanılabileceği gibi suda kaynatarak zerdeçal çayı da hazırlanabilir



Domuz Gribine karşı Kuşburnu

İçi tüylüdür ve çok sayıda tohumu vardır Sonbaharda olgunlaşır C vitamini açısından dünyanın en zengin meyvesidir Taze olarak tüketildiği gibi kurutularak da kullanılır Çayı yapılır Ülkemizin hemen her yerinde yetişir Yabangülü, itburnu, itgülü, gülelması,yiric gibi adlarla da bilinirinsanların geçimini saglamak için kullandıkları ticaret

Tokat,Bayburt,Amasya ve Çorum'da perverdesi sevilerek tüketilir

Kuşburnunun Faydaları:

Hastalıklara karşı direnç verir

Bedene ve gözlere güç verir

Cinsel isteği çoğaltır

Kan dolaşımını hızlandırır

Kanı temizler

Sindirimi kolaylaştırır

İdrar söktürücüdür

Basura karşı faydalıdır

Kabızlığı giderir

İshali keser

Bağırsak kurtlarını düşürür

Kansere karşı koruyucu bir meyvelerdendir

Romatizma şikâyetlerini ve ağrılarını hafifleticidir

Şeker hastaları için faydalıdır

Japonyada yapılan bir araştırmada tohmunundan hazırlanan özütün vücut yağ oranını düşürdüğü gözlenmiştir

Böbreküstü bezlerine olan etkisiyle hormonların üretimini destekler


Domuz Gribine karşı Adaçayı

ADAÇAYI: Dağların tepelerinde yabanî olarak kendiliğinden yetişen adaçayı, uzun yapraklı, açık yeşil renkli, oldukça keskin kokulu bir bitkidir Yaz başında, haziran-temmuz gibi, çiçek açınca toplanır ve kurutulur Taze yeşil yaprakları da kullanılabilir


Adaçayının Yararları: Gaz söktürücü etkisi nedeniyle mide ve bağırsak gazlarını gidermede faydalıdır Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardım eder Mide bulantısını keser Uyarıcı etkisi ile kan dolaşımını hızlandırır ve vücuda kuvvet ve dinçlik verir Göğüs açıcı ve rahatlatıcı etkisi astım hastaları için yararlıdır Dişleri beyazlatır ve güçlendirir Sinir sistemi üzerinde etkilidir: Sakinlik verir, çok sinirli ve gerginlik içinde olanlara faydalıdır


Adaçayı nasıl kullanılır? Adaçayı özellikle çayı yapılarak içilir Ayrıca, yemeklere ve çorbalara tat ve koku vermek için de kullanılır Banyo suyuna katılırsa vücuda zindelik verir Özellikle hazmettirici ve gaz söktürücü özellikleri nedeniyle yemeklerden sonra içilmesi yararlıdır Ada çayı suyu ile ağızda gargara yapılırsa bademcik, diş eti ve boğazlarda oluşan iltihaplar kısa sürede iyileşir


Uyarı: Ada çayı fazla kullanıldığında tansiyon yükselebilir Gebelik süresince ve emziren annelere tavsiye edilmez Günde 3 fincandan fazla içilmemelidir




Domuz gribine karşı Havlıcan Bitkisi

Bir çenekliler sınıfının Zencefilgiller familyasindan güzel çiçekli, ıtırlı, çok yıllık, otsu bitkidir Diğer adı galangal veya Çin zencefilidir Toprak üstü saplari çok fazla dallanmis rizomlardan (kök saplarindan) çikar, ilâve saplari da olabilir Bir metreden fazla yüksekligi vardir Kirmizi çizgili, çiçekleri beyaz yapraklari bulunur Havlıcan çok cazip çiçeklerinin ve kokusunun güzelligi sebebiyle aranan bir bitkidir




Domuz Gribine Karşı Ekinezya çayı


Ekinezya (Koni Çiçeği) (Echinacea purpurea), soğuk algınlığı, grip, enfeksiyon, zayıf bağışıklık sistemi ve kanserden korunma gibi durumlarda dünyanın en önemli şifalı bitkilerinden olup; kuru toprak ve ovalar ile seyrek ormanlık arazilerde doğal olarak yetişen çok yıllık bir bitkidir Uygar dünya bu bitkinin iyileştirici özelliklerini Kuzey Amerika yerli halkından (Kızılderililer) öğrenmiştir Onlar bitkinin kökünü ve yapraklarını her tür yaranın tedavisinde, enfeksiyon ve iltihaplanmalarda, zehirli böcek ve yılan sokmasına, boğaz ve diş ağrısına, kabakulak, çiçek hastalığı ve kızamığa karşı başarıyla kullanıyorlardı Bitki Amerika? ya yerleşen ilk göçmenler tarafından da enfeksiyonlara karşı sık olarak kullanılmıştırBu özel tedavi biçimleri bilimsel araştırmalara konu oldu ve 1950?den beri yapılan araştırmalara göre, bitkide bakteri, mikrop ve virüslere karşı oldukça etkili olan maddelerbulundu Bu maddelerin başlıcaları; echinacoside, poli-sakkaritler (polysaccharides), poli-asetilenler (polyacetylenes), gliko-proteinler (glycoproteins), kafeik asit türevleri (Cichoric Acid), tri-glikosid (triglycoside), betain, seskiterenler (sesguiterpenes), karyofilen (caryophylene) dir Bitki bu maddelere ek olarak bakır ve demir mineralleri ile tanenler, protein, yağ asitleri ve A, C, E vitaminleri de içermektedir Ayrıca bitkinin, etken maddelerinin sinerjik etkisi (birlikte oluşturdukları etki) sayesinde bedenin savunma sistemini (Bağışıklık sistemi) güçlendirerek enfeksiyon tedavilerinde yardım sağladığı da bulundu Bitkinin tedavi alanındaki değeri öncelikle bu iki özelliğinden kaynaklanmakta olup; bu yüzden araştırmaların çoğu bitkinin bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi üzerine yoğunlaşmıştır Bağışıklık sistemini uyaran en önemli maddeler ise; T-hücrelerinin ( T- Lenfositler) üretimini ve diğer doğal öldürücü hücrelerin etkinliğini arttıran poli-sakkaritler? dir Ayrıca, poli-sakkaritler? in doku yenilenmesini hızlandırdığı ve iltihaplanmaları azalttığı da bilinmektedir Yağda çözünebilen alkilamidler (alkylamides) ve bir kafeik asit glikosidi olan echinacoside maddesi de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine katkıda bulunmaktadır İnsanlar ve hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar; Koni Çiçeği? nin akyuvarların (Beyaz kan hücreleri - Lökosit) sayısını yükselttiği, onların enfeksiyon bölgesine hareketlerini (göçünü) hızlandırdığı ve böylece bakteri, virüs ve diğer yabancı mikro-organizmaların yok edilmesine yardımcı olduğunu göstermiştir Aslında bu bitkiye en duyarlı hücreler; akyuvarlar, T-Lenfositler (Hücresel Antikor), doğal öldürücü hücreler (Natural killer cells) ve makrofajlar? dır Bilindiği gibi makrofajlar; vücudun atık toplayıcıları olup, vücuda giren mikro-organizmaların dokulara yayılmasını önler ve lenf sistemini korur Doğal öldürücü hücreler ise bu adı kanserli veya virüs enfeksiyonlu hücreleri yok ettiği için almıştır (Kronik yorgunluk sendromunda bu hücrelerin aktivitesi düşüktür) Bu nedenle Koni Çiçeği, kronik yorgunluk sendromunda da fayda sağlayabilmektedir




Kullanildigi yerler: Kurutulmus rizomlari hamur islerinde kullanilir Bu rizomlardan elde edilen yag sari sividir Serinletici olup, kâfur benzeri kokuya sâhiptir Kurutulmus rizomlari ve türevleri acimtrak aromalidir Havlıcan kökü, mesrubatlarda, dondurma, sekerlemeler, tarim ürünleri, çikolata çesitlerinde kullanilabilir Rizomlari ayrica zencefil gibi baharat olarak da kullanilir Tibbî faydasinin çok oldugu bilinmektedir Kaynatilan suyu bir miktar içilirse mîde agrilarina, romatizma ve kulunca iyi gelir Bel gevsekligi, çocuklarin yatagi kirletmesini önler Balgam söktürür, tükürük ifrâzâtini arttirir Agiz kokusunu giderir Mafsal agrilarina ve mîde eksimesine iyi gelir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.