Hastalanmadan önce yiyin

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hastalanmadan önce yiyin



Hastalanmadan önce yiyin


Sonbaharda hasta olmamak için Havuç nezleye, portakal astıma deva İşte diğerleri


Enfeksiyonlar, grip, alerjiler, mide rahatsızlıkları, mevsim dönümüyle birlikte her sonbahar karşılaştığımız hastalıklar listesinin ilk sıralarında yer alır


Ani ısı değişikliklerinin bağışıklık sistemimizi savunmasız bırakmasıyla bu hastalıklara yakalanma riski de önemli ölçüde artar Enfeksiyonlara karşı direnci yüksek bir bağışıklık sistemine sahip olmak, Ramazan ayının mevsim dönümüne denk geldiği bu dönemi sağlıklı şekilde geçirmede ayrıca önem taşıyor


Sahurda ve iftarda aldığınız gıdalara ve vitaminlere dikkat edip, kaliteli bir uyku düzeni benimsediğiniz taktirde oruç tutmak, vücudu dinlendirdiği, kişiyi zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırdığı ve özellikle bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etki yapan stresten arındırıp ruhu beslediği için bu mekanizmanın kusursuz biçimde işleyişine artı değer katmaktadır


GÜÇLÜ BİR BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İLE HASTALIKLARDAN KORUNUN

Stresin bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkilediği ve pek çok hastalığa davetiye çıkardığı artık herkes tarafından biliniyor Farkında olmasa da stressiz bir yaşamı neredeyse olanaksız olarak kabullenen çağımız insanı mutlu ve sağlıklı bir yaşamdan giderek uzaklaşıyor


Kanserden sonra en önemli hastalık olarak kabul edilen depresyon sebebiyle anti depresan ilaç kullananların sayısının ülkemizde son 4 yılda yüzde 85 oranında artması stres üzerine söyleyecek fazla bir şey bırakmıyor Elbette ki hala çevrenizde gülümseyen, gülümserken gözlerinin içi parlayan insanlar görüyor hatta imrenerek bakıyor olabilirsiniz


Bu insanlar; stresle başa çıkmayı bilen, günümüz tabiriyle stres yönetimini iyi yapan insanlar olarak adlandırılıyor İç huzuru yakalayan, daha çok gülümseyen, uyurken dişlerini gıcırdatmayan, kendini seven, iyi beslenen, spor yapan, daha müşvik daha çok şükreden korkulardan arınmış, çevresinde yaşayan tüm canlıların yaşamına saygı duyan insanlar olun


HASTALIKLARA KARŞI BESİNLERLE KORUNUN

NEZLE: Çok çeşitli virüslerin neden olduğu bir üst solunum yolları enfeksiyonudur Soğuk algınlığı ismi ile de bilinir, çok bulaşıcı bir hastalıktır Limon, greyfurt, ananas, havuç, soğan


GRİP: Genelde nezleyle karıştırılır İnfluenza virüsü ile oluşan virütik enfeksiyondur Ateş, kas ve eklem ağrıları görülür Tehlikeli olabilmektedir Domates, kayısı, elma, üzüm, kereviz<*B>


SİNÜZİT: Burun etrafındaki sinüs adı verilen boşlukların iltihaplanmasıdır Baş ağrısı, burun tıkanıklığı, geniz akıntısı ve ağız kokusu yapabilir Bal, limon


BRONŞİT: Soluk borusundan dallanarak akciğere yayılan hava hava borularını örten mukoza dokusunun akut yada kronik iltihaplanmasıdır Soğuk algınlığının ardından gelişir Portakal


ASTIM: Krizlerinin başlıca nedeni alerjen ve virüslerdir: Krizler şeklinde öksürük,nefes darlığı ve hırıltı ile kendini gösterir Üzüm, limon, havuç, turp


Elma, şeftali, üzüm, portakal ve nar bağışıklık sistemini kuvvetlendirir Muz seratonin salgılar, verimliliği üretkenliği artırır


Dr İsmail Ağar

BUGÜN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.