Azrail Söylediğinden de Güzelmiş |
06-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Azrail Söylediğinden de GüzelmişIlkokulu bitirip kursa gelmisti Ailesi kendi istegiyle geldigini soylemisti Kayit icin adini sordugumda: "Fatma", dedi Hic de cekinmeyen bir tavirla Ve ekledi:"Eger hafiz yaptirmazsaniz kayit yaptirmak istemiyorum" Böyle tehdit edercesine konusmasi onu yasindan daha olgun gosteriyordu Tebessumle:"Korkmayin kucuk hanim siz isteyin hafizda yapariz, hoca da" O kucuk gozlerinin icin parildadi birden annesi: "-Hoca hanim kusuruna bakma hel sen, ille de hafiz olcam der de baska bir sey demez Bizim köyün hocasindan duymus Peygamberimiz hafiz olanlara cennette tac giydirilecek demis herhalde Siz daha iyi bilirsiniz ya köylu kafasi, biz de bu kadar duyduk anladik Bu da cocuk iste" "-Tabi teyze ne demek, keske herkes sizin gibi duyduklarindan etkilense de teslim olsa Siz hic merak etmeyin kiziniz once Allah'a sonra bize emanet" Kadincagiz elime yapisti, opecekken geri cektim, uatandim Tuttum, ben onun elini öptüm Gözleri yasardi "-Hoca hanim bu eller, gozler hep gunahli asil sizinkiler opulmeye layik" "-Estagfirullah teyze", dedim O ahirette beli olur bu konusmadan sonra kaydini yaptigimda Fatima'nin Erzurumlu oldugunu ogrendim Bir an dusundum "Kucuk nasil kalacak bu kadar buralarda" Zaman ilerledikce Fatima'nin edepli tavirlari daha da cok etkiledi beni Azimliydi Geceleri uykusunnun arasinda ayetleri sayiklarken goruyordum cogu kez Boyle devam ederken arada bir bana gelip soru soruyordu Bir gun: -"Hocam hafiz olmak icin Kur'an'i bitirmek mi lazim" diye sordu Bende: -"Tabiki hepsini ezberleyeceksin ki hafiz adini alacaksin" Bu cevabima cok uzulmus gibiydi Bir sey demek istiyordu sanki Tesekkur etti ve dondu arkasina gitti Derslerim arasinda onlara surekli Kur'an ezberlemekle isin bitmeyecegini mutlaka icindekileri uygulamanin gerektigini hatirlatiyordum Talebelerden biri: -"Hocam" dedi "Fatıma'nin annesi ona abdestli olmayanin hafizlara dokunamayacagini soylemis dogru mu?" diye sordu Cok ilginc dogrusu Masallah dedim "Osmanli zamaninda atalarimiz Kur'an'a ve hafiza kiymet verdiklerinden oyle yaparmis" dedim Cok hoslarina gitmisti bu is Hepsi adeta kendilerini ulasilmasi zor, kasa icindeki altin gibi goruyorlardi "Gorsunler" dedim icimden, bu yasta buralara gelmisler Allah'in kelamini ezberliyorlar,onlara fazla gormem bunu Bu arada Fatma ara sira rahatsizlaniyor ve revirde yatiyordu Zaman gectikce Fatma'nin morali ve sagligi dahada cok bozuluyordu bir gun dersini 2 kez aksatinca sordum "Ne oldu yoksa anneni mi ozledin?" -"Hayir", dedi -"Neden moralin bozuk? SIk sIkta hasta oluyorsun" dedim "-Yanlis anlamayin, inanki annemi ozleyipte gitmek istedigim yok Burayi cok seviyorum Allah'im'dan cok korkuyorum Burallari terk edersem bana ahirette hesabini sormazmi? " bir sey diyemedim Suclu bile hissettim kendimi O kucuk kalpte b ne imandi Ya Rabbi! Onu hayranlikla izliyordum Bir gun cok rahatsizlandi Doktora goturmek zorunda kaldik Bir cok tahlillerden sonra arkadasim olan doktor hanim: -"Hoca hanim derhal bu talebeyi ailesinin yanina gonder " dedi Saskinlikla:"Neden?" diye sordum Bana: -"Belki uzulecek hatta inanmayacaksin ama bu talebe "KANSER" Adeta basimdan asagi kaynar sular dokulmustu Sanki her tarafima Rabbimin Rahmet sifati tecelli etmis, sefkat sarmisti Hastahaneden ayrilirken Fatma'ya hic bir sey diyemedim Oysa anlamis gibi bana sorular sorup dikkatimi dagitmaya calisiyordu Kulagima egilerek "hocam" dedi "Azrail insanlarin canini alirken nasildir?" Aglamamak icin zor tutum kendimi: -"Guzel bir surettedir,mu'min kullara", dedim Sevindi,sanki mirildandi: "-Belki hafiz olamam ama Elhamdulillah mu'minim: diye simdi anlamistim bana onceden sormus oldugu soruyu Demekki hastaligini biliyordu Hafiz olmak icin Kur'an'i bitirmek gerektigini soyledigimde neden uzuldugunu simdi anlamistim bir kac gun sonra esyalarini hazirlamaya basladik Cunku dayanilmaz acilar icinde oldugunu goruyorduk Evine gitmesi gerekiyordu ailesi geldi Fatma yanima gelerek: -"Bana kizmadiniz degil mi? Eger soyleseydim belki kursa almazdiniz", -"Ne demek nasil kizarim sana: dedim "Hem sonra sakin uzulme hafizligimi bitiremedim diye bu yola girdin ya, Rabbim seni hafizlar zumresinden yazmistir insallah,: dedim, Oyle sevindi ki sarildi boynuma: -"Gercekten ben simdi hafiz sayilirmiyim? anne bak duydun degil mi?" Ya Rabbi bu ne askti Rabbimin hikmeti tecelli etse de iyi olsaydi su Fatma ne guzel bir kul olurdu Boylece Fatma'yi Erzurum'a ugurladik Cok gecmedi Bir iki hafta sonra ailesi agirlastigi haberini verdi Bu bir iki hafta icinde ondan iki mektup almistim Bana hep hafizlik tacini merak ettigini, ruyalarina bile girdigini yaziyordu bir gun sabah namzaindan sonra telefon caldi Fatma'nin annesiydi karsimdaki ses Aglamakli bir sesle:-"Hoca hanim Fatma'yi ugurladik Rica etsem bir hatim okurmusunuz"Deyince bende dayanamadim aglamaya basladim Annesi beni teselli edercesine telefonu kapatmadan: -"size olmeden once sunu soylememi istedi", dedi Hickirarak: "Annecigim hocama soyle Azrail soylediginden de guzelmis" "Ey Rabbim senin kelamin icin yanip tutusan, yoluna yapisip kel----- SIMSIKI sarilan kulunu sen son nefesinde yalniz birakir misin hic?" SİYAHNUR' DAN ALINTIDIR |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|