Gerçek Gün Yüzüne Çıkınca |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gerçek Gün Yüzüne ÇıkıncaGERÇEK GÜN YÜZÜNE ÇIKINCA Zülkarneyn Aleyhisselam ordusuyla gece yolda giderken ordusuna “ayağınıza takılan şeyleri toplayın” diye emir verir Ordu bu emri duyunca; içlerinden bir grup:-“Çok yürüdük, çok yorgunuz Gece vakti bir de ayağımızı takılan şeyleri toplayarak boşuna ağırlık mı yapacağız Hiçbir şey toplamayalım” diyerek hiçbir şey toplamıyorlar![]() İkinci grup ise; -“ Madem Komutanımız emretti, birazcık toplayalım, emre muhalefet etmeyelim Zira ordun komutanına itaat etmek gerekir ” diyerek az bir şey topluyorlar![]() Üçüncü grup ise; -“Komutanımız bir şeyi boşuna emretmez Muhakkak bildiği bir şey vardır Bir hikmete mebnidir” diyerek bütün abalarını ağzına kadar doldururlar![]() Sabah olduğunda bir de bakıyorlar ki, meğer bir altın madeninden geçmişler de, ayaklarına değen şeylerin altın olduğunun farkına varamamışlar Bunu anlayınca:Hiç almayan birinci grup; -Ah niçin almadık! Nasıl dinlemedik komutanımızın sözünü Keşke alsaydık! Bir tane bari alsaydık” diyerek pişman oluyorlar![]() Az alan ikinci grup ise; -“Ah ne olaydı da biraz daha fazla alsaydık Ceplerimizi, abalarımızı hınca hınç doldursaydık” diye sitem ediyorlar kendilerine![]() Çok alan üçüncü grup ise: “Keşke gereksiz, lüzumu olmayan eşyalarımı atsaydım, daha çok toplasaydım Her şeyimizi doldursaydık, daha fazla alsaydık” diyerek, fazla almalarına rağmen üzülüyorlar![]() İşte bu misalde olduğu gibi, Ahirette bütün insanlarda bunun gibi ağıtlarda bulunacak ![]() Kafir olan; - “Keşke iman etseydik, keşke inansaydık da hiç olmasa Cehenneme girdikten sonra iman etmemiz sonucunda Cennete girseydik,ebedi cehennemden kurtulsaydık,” Mü’min, fakat az sevabı olan; -“Keşke biraz daha sevap işleseydim de, biraz daha ikrama mazhar olsaydım ”Mü’min,çok sevabı olan ise; -“Ah ne olaydı da Makamımı biraz daha yükseltecek bir vakit daha namaz kılsaydım, biraz daha fazla sadaka verseydim,oruç tutsaydım, biraz daha sevap işleyecek ameller yapsaydım ![]() ![]() ” diyeceklerdir![]() Rabbim bu misallerden ders alıp, Ahirette pişman olmayacağımız ameller işlemeyi nasip eylesin ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|