![]() |
Bir Yusuf Kıssası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Yusuf KıssasıFon eşliğinde güzel olur diye düşündüm:)(: BİR YUSUF KISSASI Benim adım; ZAMAN Adından çokça bahsedilmiş bir kıssanın zamanıyım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() /Benim adım Zaman; Yusuf’un hikâyesini hazırlarken ben gerçeğim sandım…/ Benim adım; MISIR Güzeller güzelini koynunda uyutan şehirim, adım Mısır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hikâyeyi sindiremez içine şanlı duran ama dayanıksız olan yüreğim diye, dönmemiştim yüzümü ona ![]() ![]() Yani Nil ağlamasaydı, bilmeyecektim… /Benim adım Mısır; Başıma gelecekleri karabasan sandım/ Benim adım; ZÜLEYHA Saçlarım kadar karaydı bahtım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben Yusuf’u zindanlarda çürüten kara saçlı kadın… /benim adım Züleyha Tırnaklarıma dolan Yusuf’un kanı, beni kurtarır sandım/ Benim adım; YUSUF Bütün kadınların suretine tek tek ellerini doğradıkları güzel Yusuf ![]() Karanlıkları sevdim hep ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Burası da böyle bitti… /benim adım Yusuf Derin zindanları hayatımın en zor sınavı sandım/ Benim adım; YAZICI Hep uzaktan baktığım bir öykünün kalemi olmaya soyundum ![]() ![]() Değil mi ki kader iki kaşımın arasına yolunu çizmişti, ben hangi harfin belini kırsam, o kadar ecelimin zamansızlığından korktum ![]() ![]() ![]() Zamansız zaman, korkak şehir, kara saçlı kadın ve hayalimde bedenimi büyüleyen bir ismin ayaklarına kapandım ![]() ![]() Şimdi kendi zamanımın kapısında, ellerime sinen Nil’in kokusudur duyulmakta, gözlerime dolan bir kadının ağıtıdır görülmekte, kalbimi yoran bir karanın rengidir sır gibi saklanmakta ![]() Yani ki ben yazıcılığa soyunan Yani ki ben kalemi gök kubbenin en uç noktasına kaldıran Yani ki ben adam olmaya çabalayan Yine kendi öykümün içinde çaresizce yok oldum /benim adım yazıcı Bitiremediğim cümlelerin ellerinde, soluduğumu son nefesim sandım 05-05-2008 filbahar 6,sayı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|