![]() |
Ozanlarımız-Şık Ali İzzet Özkan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ozanlarımız-Şık Ali İzzet Özkanşık Ali İzzet Özkan Ali İzzet Özkan Mühür gözlüm seni elden Sakınırım kıskanırım Uçan kuştan esen yelden Sakınırım kıskanırım Al'İzzeti ancalardan Elindeki goncalardan Yerdeki karıncalardan Sakınırım kıskanırım Şarkışla’lı Ali İzzet Özkan adından çokça söz edilen bir halk ozanımızdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kader Torbası Kader torbasına elim uzattım Tecelli kâğıdım karalı çıktı Ömür defterine bir yol göz attım Dertlerim içinde sıralı çıktı Uğradığım pınar baştan kuruyor Kader lamba yakmış beni arıyor Kime iylik etsem bir taş vuruyor Dostum düşman oldu ileri çıktı Kader beni kaptan kaba aktardı Kosa* idi bu dert bana yeterdi Evvel bağımızda bülbül öterdi Şimdi baykuş kondu haralı çıktı Al’İzzet’i böyle kader ne yapsın Böyle gelmiş böyle gider ne yapsın Hasta can veriyor doktor ne yapsın Ciğer parça parça yaralı çıktı Muradın Alsın Şu sazıma bir düzen ver Teller de muradın alsın Gel beni bir tenhada gör Diller de muradın alsın Elinden tutup gezelim Harman döşe gül dizelim Kalem ver adın yazalım Eller de muradın alsın Uğra bir gün bizim köye Sana bakam doya doya Dağ ceylanı in ovaya Çöller de muradın alsın Kehribar benler gerdana Düzen düzmüş tane tane Bazı bazı çık seyrana Yollar da muradın alsın Ali İzzet görüşelim Bugün bayram barışalım Aç göğsünü sarışalım Kollar da muradın alsın Gözlerin Güzeller güzeli çarşıya çıkma Çok sağlar mezara sokar gözlerin Allah’ın seversen hışm ile bakma Korkarım cihanı yakar gözlerin Avrupa düveli hep verse malın Kan dökerim yine vermem bir telin Sakın camilere uğratma yolun Çok namaz bozdurur çıkar gözlerin Atatürk bakışlım ey kılıç kaşlım Altın top yanaklım bir hoş gülüşlüm Gümüş tepsi döşlüm çiçek kokuşlum Yaz gülleri gibi bakar gözlerin Ağ yüzüne kara benler ekilmiş Sanki gökten yere yıldız dökülmüş Al’İzzetî sorgulara çekilmiş İdamına ferman okur gözlerin Kıskanırım (Mühür Gözlüm) Mühür gözlüm seni elden Sakınırım kıskanırım Uçan kuştan esen yelden Sakınırım kıskanırım Kavumundan akrabandan Kardeşinden öz babandan Seni doğuran anandan Sakınırım kıskanırım Beşikte yatan kuzundan Hem oğlundan hem kuzundan Ben seni senin gözünden Sakınırım kıskanırım Havadaki turnalardan Su içtiğim kurnalardan Geyindiğim sırmalardan Sakınırım kıskanırım Al'İzzeti ancalardan Elindeki goncalardan Yerdeki karıncalardan Sakınırım kıskanırım Aşkın Polisleri Aşkın polisleri tuttu yakamı Ne alır canımı ne de el çeker O zalim yar benden kesti selâmı Ne bir mektup yazar ne de tel çeker Girdi dil şehrine sevda taburu Can yurduna hücum etti her biri Keder denizinde umut vapuru Ne batar kurtulur ne de yol çeker Feleğinen geçinmiyor İzzetî Çirkin huyları var kötü âdeti Şu bendeki derdi ahı feryadı Ne dağ taş götürür ne de kul çeker Güzeldir Güzele bakması çok sevap derler Güzellere güzel bakmak güzeldir Güzel yar sevenler cennetlik olur Güzelinen yola gitmek güzeldir Güzelin gün doğar güzel kaşında Güzelin inci var güzel dişinde Güzelinen güzel masa başında Güzel güzel lokma yemek güzeldir Güzelinen güzel gezmek ne güzel Güzel adın güzel yazmak ne güzel Güzelinen bade süzmek ne güzel Güzelin elinden öpmek güzeldir Güzelin nur damlar yanaklarından Güzelin bal akar dudaklarından Güzelin güzel tut parmaklarından Güzellere hizmet etmek güzeldir Güzellere bakan gözler ağrımaz Güzel seven ölür ama çürümez Ali İzzet güzellerden farımaz Güzelleri candan sevmek güzeldir |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|