|
|
Konu Araçları |
aşık, hakkındabiyografisi, hayatıaşık, hüdai, kimdiraşık, ozanlarımız |
Ozanlarımız- Aşık Hüdai Kimdir?-Aşık Hüdai Hayatı-Aşık Hüdai Hakkında-Biyografisi |
06-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ozanlarımız- Aşık Hüdai Kimdir?-Aşık Hüdai Hayatı-Aşık Hüdai Hakkında-BiyografisiAşık Hüdai ( 1940) Aşık Hüdai (Sabri Orak) 1940 yılında Maraş’ ın Göksun ilçesinin Yoğunoluk köyünde doğdu 11 yaşından itibaren irticalen şiir söylemeye başladı Yaşlı ve usta aşıkların yanında kendisini yetiştirmiştir Küçük yaşta babasını yitirir Okumayı yazmayı birçokları gibi Hüdai de askerlikte öğrenir İki yıl Konya da yapılan aşıklar bayramına katıldı 1968 yılında şiir dalında birinci olarak Fuzuli ödülünü aldı 1969 da atışma ve şiir dallarında ikinci olarak Dadaloğlu ve Yunus Emre ödüllerini kazanmıştır Şiirleri iç dünyasını yansıtır Tasavvufa yönelmiştir Şiirlerinde kendine özgü bir incelik ve deyiş güzelliği vardır DUYGULAR DÖNÜŞTÜ SÖZE Erenler Zehir Getirin Balınan Öldürmen Beni Bağrıma Diken Batırın Gülünen Öldürmen Beni Hiçlik Aleminde Mestim Varlık Sevdasını Kestim Yokluk Benim Eski Dostum Malınan Öldürmen Beni Yar Diyerek Yana Yana Can Teslim Ettik Canana En Yakınım Kıysın Bana Elinen Öldürmen Beni Bir Aşktır Düştü Özüme Yanarım Kendi Közüme Leyla Görünüp Gözüme Çölünen Öldürmen Beni Duygular Dönüştü Söze Yanık Seda İşler Öze Dertli Dertli Vurup Saza Telinen Öldürmen Beni Hüdaiyim Daldım Gama Saldı Beni Demden Deme Asın Kesin Yüzün Amma Dilinen Öldürmen Beni |
Ozanlarımız- Aşık Hüdai Kimdir?-Aşık Hüdai Hayatı-Aşık Hüdai Hakkında-Biyografisi |
06-23-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ozanlarımız- Aşık Hüdai Kimdir?-Aşık Hüdai Hayatı-Aşık Hüdai Hakkında-BiyografisiOzanlarımız- Aşık Hüdai Bu aşkın sırrına ereyim dersen Önce bir ermişe sor da öyle gel Hakkın cemalini göreyim dersen Evvela sen seni gör de öyle gel 1940 yılında Maraş’ ın Göksun ilçesinin Yoğunoluk köyünde doğdu 11 yaşından itibaren irticalen şiir söylemeye başladı Yaşlı ve usta aşıkların yanında kendisini yetiştirmiştir Küçük yaşta babasını yitirir Okumayı yazmayı birçokları gibi Hüdai de askerlikte öğrenir İki yıl Konya da yapılan aşıklar bayramına katıldı 1968 yılında şiir dalında birinci olarak Fuzuli ödülünü aldı 1969 da atışma ve şiir dallarında ikinci olarak Dadaloğlu ve Yunus Emre ödüllerini kazanmıştır Şiirleri iç dünyasını yansıtır Tasavvufa yönelmiştir Şiirlerinde kendine özgü bir incelik ve deyiş güzelliği vardır 23 Kasım 2001 tarihinde aramızdan ayrıldı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|