Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, hayatı, inanir, kadir, kimdir

Kadir İnanir Kimdir, Kadir İnanir Hayatı, Kadir İnanir Biyografisi

Eski 06-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kadir Inanir , (1949 - )
15 Nisan 1949da Orduda dogan Türk Sinemasinin büyük oyuncularindan Kadir Inanir, oyunculuk hayatina foto-romanlar ile basladi ve Son Yedi Adim Sonra isimli film ile sinemaya geçti Türk sinemasinin yetistirdigi yildiz oyunculardan biri olan Kadir Inanirin önemli filmleri arasinda, basrollerini Türk Sinemasinin Sultani olarak bilinen Türkan Sorayla paylastigi Dönüs, Selvi Boylum Al Yazmalim, Yilanlarin Öcü filmleri ile Ah Güzel Istanbul, Tatar Ramazan, Bir Yudum Sevgi filmleri yer aliyorInanir, 2003 yapimli sinema filmi Gönderilmemis Mektuplarda, basrolü Türk Sinemasinin Sultani Türkan Sorayla birlikte paylasti Türk Sinemasinin efsanevi ikilisi, 24 yil aradan sonra bu filmle birlikte biraraya geldiSanatçininbütün filmleri:1968Son Yedi Adim Sonra1969: Çilginlar Cehennemi, Yarali Kalp, Fato1970: Ankara Ekspresi, Kara Gözlüm, Mechul Kadin, Daglarin Kartali1971: Unutulan Kadin, Üç Arkadas, Azrailin Bes Atlisi, Kara Gün, Kerem ile Asli, Mualla1972: Asi Gençler, Dönüs, Leyla ile Mecnun, Utanç, Kanli Para, Paprika Gaddarin Aski, Baskin, Vur1973: Bitirim Kardesler, Bitirimler Sosyetede, Ezo Gelin, Gazi Kadin, Kambur, Yaban, Anadolu Ekspresi, Arap Abdo, Hayat Bayram Olsa, Ölüme Kosanlar 1974: Almanyali Yarim, Sahipsizler, Sensiz Yasanmaz, Yazik Oldu Yarinlara, Askerin Dönüsü, Bir Yabanci, Ceza, Enayi, Korkusuzlar, Uyanik Kardesler1975: Baldiz, Köprü, Pisi Pisi, Yatak Hikayemiz1976: Bodrum Hakimi, Deprem, Taksi Söförü, Alev, Can Pazari, Delicesine, Devlerin Aski, Iki Kizgin Adam1977: Dila Hanim, Selvi Boylum Al Yazmalim, Silah Arkadaslari, Tövbekar, Ana Ocagi, Firtina, Cevriyem1978: Evlidir Ne Yapsa Yeridir, Dervis Bey, Düzen, Hedef1979: Doktor, Firat, Gazeteci, Istanbul, Isyan1981: Ah Güzel Istanbul, Kirik Bir Ask Hikayesi1982: Tomruk, Yürek Yarasi, Asklarin En Güzeli, Elveda Dostum1983: Bedel, Kurban1984: Yabanci, Balayi, Bir Yudum Sevgi, Günes Dogarken, Imparator1985: Seyyid, Yaz Bitti, Yilanin Öcü, Amansiz Yol, Ates Dagli, Ölüm Yolu1986: Sen Türkülerini Söyle, Sevgi Çikmazi, Suçumuz Insan Olmak, Sultanoglu, Umut Sokagi, Yarin Aglayacagim, Dikenli Yol, Hayat Köprüsü, Günese Köprü1987: Sende Yüreginde Sevgiye Yer Aç, Yarinsiz Adam, 72 Kogus, Menekseler Mavidir, Yarali Can, Küçücügüm, Katircilar1988: Emanet, Hüzün Çemberi, 7 Uyuyanlar, Bir Beyin Oglu1989: Med Cezir Manzaralari, Acilar Paylasilmaz, Film Bitti, Karilar Kogusu1990: Tatar Ramazan, Eskici ve Ogullari, Sayin Baskan, Darbe1991: Umut Hep Vardi, Aldatacagim1992: Tatar Ramazan Sürgünde1995: Ask Ölümden Soguktur, Savci (TV)1998: Marziye (TV)2000: Komser Sekspir2001: Derman Bey (TV)2002: Kumsaldaki Izler (TV), Kirik Ayna (TV)2003: Gönderilmemis Mektuplar (2003)Ödülleri:23 Antalya Film Senligi, 1986, Yilanlarin Öcü - En Iyi Erkek Oyuncu5 Adana Altin Koza Film Senligi, 1973, Utanç - En Iyi Erkek Oyuncu3 Ankara Film Senligi, 1990, Med Cezir Manzaralari - En Iyi Erkek Oyuncu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com