Bağdat Sütlacı |
06-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bağdat SütlacıMALZEMELER 4 kişilik 1 lt süt 2 adet dövülmüş damla sakızı 75 gr kırık pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu 150 gr toz şeker 100 gr kaymak tuz HAZIRLANIŞI Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak suyunu çeken kadar haşlayın ve süzün Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin Bekletmeden kaselere alın Başka bir tencerey 1/2 su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarark pişirin Soğumaya bırakın Şerbet soğuyunca iyice soğuyan sütlacın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|