Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kişilik, krokanlı, parfe

Krokanlı Parfe (6 Kişilik)

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krokanlı Parfe (6 Kişilik)




MALZEMELER
3 Çorba Kaşığı Konyak
3 Yumurta Akı
7 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
400 gr Kremşanti
100 gr Fındıklı Krokan
300 gr Böğürtlen
6 Kokteyl Kiraz
2 Tatlı Kaşığı Kıyılmış ŞamFıstığı
100 gr Vişne


HAZIRLANIŞI
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp yumurtalı karışıma ekleyin Vişne ve krokanları ilave edin
Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın Kremalı karışımı kalıbın içine dökün Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin Buzlukta en az 5 saat bekletin
Böğürtlenleri bir tencerede ısıtıp süzgeçten geçirin Püreyi kalan pudra şekeri ile tatlandırın
Parfeyi buzluktan alıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin Kalıptan çıkarıp üzerindeki folyoyu alın Parfeyi dilimleyin Her bir servis tabağına 2 çorba kaşığı böğürtlen püresi koyun İkişer dilim parfe ekleyin Kokteyl kirazı ve şamfıstığı ile süsleyin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.