![]() |
Rahmetullah Karakaya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rahmetullah Karakaya1950 yılında Muş'un Bulanık ilçesinde doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ESERLERİ İkitelli’de Biten Babıali Rahmetillah Karakaya Scala Yayıncılık 25 yillik meslek hayatimda 10'un üzerinde gazete ve dergide görev yaptim ![]() ![]() 1990'li yillarda, gazeteler tek tek Ikitelli'deki camli "plazalari"na tasindi ![]() ![]() ![]() Bu süreçte, gazete binalari seffaflasirken, habercilikte ise kirliligin doruga ulastigina tanik olduk ![]() Artik Babiali yokusunda, IETT otobüslerinde, Bogaz vapurlarinda, trenlerde her görüsten meslektasa rastlamak tarihe karisti ![]() Bunun yerine, otobanda delicesine kilometrelerce yol katedip ise yetisme telasi basladi ![]() Ben, biraz da bir gelenegin hoyratça yikilmasi anisina, bu mütevazi kitabima, "Ikitelli'de Biten Babiali" adini koydum ![]() X Xezala Mın Delala Mın Rahmetillah Karakaya Scala Yayıncılık Açıklama : Ecevit'e Armagan Anadilim Kürtçe'dir ![]() Türkçe'yi, ilkokula gittigim 1959 yilindan sonra öğrenmeye başladım ![]() ![]() Mesleginde 27 yili geride birakan bir gazeteci olarak, bunu dile getirmekten iftihar duyuyorum ![]() Ondan fazla gazete ve dergide düzeltmenlik, redaktörlük, sayfa sekreterligi, muhabirlik ve haber müdürlügü yaptim ![]() Türkçe üç kitabim yayinlandi ![]() Tahsil hayatimda, Fransizca dilbilgisini çok iyi ögrenmeme ragmen, konusma pratigini gelistiremememin ezikligini hep duydum ![]() Ancak, 50 yildir annemle konustugum ve neredeyse unutmaya basladigim bir dilim daha vardi: Kürtçe ![]() ![]() ![]() Onu, sartlarin etkisiyle hep ikinci plana atmistim ![]() Oysa, 1966 nüfus sayimindan kalma ilginç animi hiç unutmadim ![]() Bozova-Urfa'da, Izmirli cografya ögretmenim Sevdiye Canli sayimda görevliydi ![]() Bozovalilarin çogunlugu Türkçe bilmiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Ben kendisine o gün tercümanlik yaptim ![]() ![]() ![]() Tabii ki, sonuç olarak herkesin anadilini de Türkçe olarak kayda geçtik ![]() ![]() ![]() 1996'da bazi Kürtçe kitaplari okuyunca da, bu dilimi yeniden kesfettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nûbihar dergisinin degisik sayilarinda yayinlanan bu hikayelerimin kitap haline gelmesi ise, Basbakan Sayin Bülent Ecevit'in "Kürtçe dil degil lehçedir" seklindeki açiklamasi üzerine gerçeklesti ![]() Bu iddia, bir yerde hayatimin ilk yedi yilinin inkâri anlamini da tasiyordu ![]() Bu nedenle, yedi yil tek iletisim aracim olan Kürtçe ile yazdigim bu kitabi, "Türk-Yunan dostlugu üzerine siir yazan" sair Basbakan Sayin Bülent Ecevit'e armagan ediyorum ![]() ![]() ![]() Rahmetullah Karakaya X Sübhan Dağı Rahmetullah Karakaya Denge Yayınları Evimizin penceresinden görünüyordu Sübhan Dağı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malazgirt'in Derik köyünde oturuyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|