![]() |
Mareşal Fevzi (Çakmak) Paşa'nın Sırrı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mareşal Fevzi (Çakmak) Paşa'nın Sırrı![]() ![]() Mareşal Fevzi (Çakmak) Paşa'nın Sırrı Fevzi Paşa ![]() ![]() ![]() «Fitnat ![]() ![]() ![]() Ve işte Mareşalin senelerce sakladığı büyük sır ki, Sultan Vahdettin'in vatansever bir insan olduğunu ve kurtuluşu (İstiklal savaşının kazanılması) Anadolu'da gördüğünü apaçık göstermektedir ![]() Dinleyelim Fevzi Paşa'yı: «Mütareke senesinde, bir Cuma selamlığından sonra Sultan Vahdettin beni huzuruna kabul etti ![]() "Paşa,", dedi ![]() ![]() ![]() Ertesi Cuma, yine selamlıktan sonra huzuruna girip hazırladığım listeyi verdim ![]() ![]() "Paşa, Mustafa Kemal Paşa hırsız mıdır" "Haşa Padişahım" "Bir namussuzluğu, ahlaksızlığı var mıdır ?" "Haşa Padişahım" "Beceriksiz ve kabiliyetsiz mıdır?" "Hayır efendim ![]() "O halde bu listeye niçin onun adını yazmadınız? ![]() ![]() Hiç düşünmeden cevap verdim: "Padişahım; Mustafa Kemal Paşa, yenilik, bilhassa öteden beri Cumhuriyet taraftarıdır ![]() Padişah, elindeki kağıdı atar gibi masanın üzerine bıraktı ![]() ![]() ![]() ![]() "Paşa, Paşa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı: Tercüman, 10 Nisan 1976 ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|