![]() |
Nuh (a.s) ve NUH TUFANI |
![]() |
![]() |
#1 |
tersinim
|
![]() Nuh (a.s) ve NUH TUFANIBir uyarıcı gelmeden halkların helâk edilmeyeceği ilâhi vaadi gereği (İsra 15) Yüce Allah (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nuh (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nuh (a ![]() ![]() ![]() ![]() Nuh (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nuh (a ![]() ![]() ![]() Nuh’un (a ![]() ![]() ![]() Nuh (a ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra irşadını açıkça yapmaya başladı ![]() -Ey kavmim! Allah’a (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey kavmim! Allah’tan (c ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sözler üzerine kavminden bazı kişiler: -Ey Nuh! Sen atalarımızın tuta geldikleri yolu bırakmışsın ![]() ![]() Bunun üzerine Nuh (a ![]() ![]() -Ey kavmim! Ben de sapıklık yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben sizlerin iyiliğini istemekteyim ![]() Size önünüzde duran o korkunç akıbeti bildirmek için; ondan korunmanız, sakınmanız için ve belki böylelikle rahmete kavuşmanız için, kendinizden bir adam vasıtasıyla Rabbinizden bir ihtar gelmesini şaşıyor musunuz? Dedi ![]() Müşrikler: -Biz seni kendimiz gibi bir adamdan başka şekilde görmüyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Nuh (a ![]() ![]() -Peki ya ben Rabbimden gelen apaçık bir burhan üzereysem? O bana kendi katından bir rahmet verdiyse ve o rahmet gözlerinizden gizli bırakılmışsa? Ey kavmim! Söyleyiniz bana ![]() Ey kavmim! Ben şu tebliğimden dolayı sizlerden bir karşılık beklemiyorum ![]() ![]() Şu yaptıklarımın karşılığı Allah (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müşrikler ise Nuh’u (c ![]() ![]() ![]() Öyle zaman geldi ki Onu görmemek için yüzlerini başka yöne çevirmeye, başlarını elbiseleriyle örtmeye, (Nuh 7) Onu dinlememek için kulaklarını tıkamaya başladılar ![]() Her şeye rağmen Nuh (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nuh (a ![]() ![]() -Lâ İlâhe İllâllah, Allah’tan (c ![]() ![]() ![]() Yine böyle bir gün Lâ İlâhe İllâllah, Allah’tan (c ![]() ![]() ![]() Bunu Nuh’tan (a ![]() ![]() ![]() ![]() O memleketin kralı Mahvil bunu haber alınca Nuh’u (a ![]() ![]() ![]() Huzuruna girince Ona: -Nedir bu senin hakkında işittiklerim? Dinime, atalarının üstünde oldukları şeye karşı nedir şu davranışların? Şu sânemlerimizi kürsülerinden düşüren sihir nedir? Bütün bunları sana kim öğretti? Diye sordu ![]() Nuh (a ![]() ![]() -Ey kral! Onlar dediğin gibi birer ilâh olsalardı burunları üstü düşmezlerdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kral Mahvil askerlerine şöyle emretti ![]() -Siz şu kişiyi tutup, hapsediniz ![]() ![]() ![]() ![]() Bayram günü gelinceye kadar putların ve put hanenin kırılan, bozulan yerlerini onarıp, düzelttiler ![]() ![]() Bayram günü gelince kral halkın meydan da toplanmasına nidâ ettirdi ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sırada zindan da bulunan Nuh (a ![]() ![]() -Ya Rabbi! Ben Sana güvenir, Sana dayanırım ![]() ![]() Sânem bayramı yaklaştığında kralın başı fena halde ağrımaya başladı, yerinde duramaz oldu ![]() Hekimleri, tabipleri, büyücüleri derdine derman bulamadılar ![]() ![]() Ölüsünü altın bir serir üzerine koyup ağlaşarak, feryatlar ederek sânemlerin etrafında döndürdüler, tavaf ettirdiler, sonra da gömdüler ![]() Müşrikler kralın bu şekilde ölümünü Nuh’tan (a ![]() ![]() ![]() ![]() Devamı var ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|