Pirinç Pilavının Fazlası Tip 2 şeker Hastalığı Riskini Artırıyor |
03-28-2012 | #1 |
Şengül Şirin
|
Pirinç Pilavının Fazlası Tip 2 şeker Hastalığı Riskini ArtırıyorPirinç pilavının fazlası tip 2 şeker hastalığı riskini artırıyor Düzenli olarak büyük miktarda tüketilen pirinç pilavının tip 2 şeker hastalığı riskini artırdığı bildirildi Sonuçları İngiliz tıp dergisi BMJ'de yayımlanan araştırmada, Dr Qi Sun başkanlığındaki bilim adamları, Çin, Japonya, ABD ve Avustralya'dan toplam 350 bin kişinin, 2 ile 22 yıl arasında değişen sürelerde toplanan verilerini analiz etti Düzenli ve çok miktarda tüketilen haşlanmış beyaz pirincin tip 2 şeker hastalığı ihtimalini artırdığını belirten bilim adamları, ek olarak tüketilen her bir porsiyonun (158 gram pişmiş pirinç) diyabet riskini yüzde 11 artırdığını kaydetti Bilim adamları, pirincin az miktarlarda ve aralıklarla tüketilmesinin ise bu konuda risk yaratmadığını ifade etti AA
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|