![]() |
Çocuklarınızı Okumaya çalışıyor Musunuz? |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Çocuklarınızı Okumaya çalışıyor Musunuz?“Okuduğum en iyi kitap annemdir” der ya, ABD eski başkanlarından Benjamin Franklin, ben de “Beni en iyi okuyan babamdır” demek isterim ![]() ![]() Çünkü çocuklar da okunması gereken kitaplardır! Ana-babaların çocuklarını okumaları lâzım ![]() ![]() ![]() Lütfen aşağıdaki hikâyeyi dikkatle okur musunuz? • Yaşlı adam lisenin tam karşısında bahçeli şirin bir ev satın almıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Taşındıklarının ilk birkaç haftasını huzur içinde geçirdiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Lütfen ilgilenin” diye de ricada bulundular ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşlı adam o kadar doluydu ki, hâl hatırdan hemen sonra çocukları şikayete başladı ![]() ![]() Yaşlı adamın başka çaresi yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün, tam da çocukların gürültüyle sokaktan geçtikleri saatte bahçeye çıktı ![]() ![]() Yaşlı adam ise her şey yolundaymış gibi gülümseyerek seyrediyordu ![]() ![]() Elebaşı oldukları anlaşılan iki çocuğun gözlerinin içine gülümseyerek: “Hepiniz çok iyi çocuklarsınız” dedi, “tıpkı gençliğime benziyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Bu teklif çocukların çok hoşuna gitti ![]() ![]() ![]() “Yani?” diye sordu çocuklardan biri, “ne demeye çalışıyorsunuz?” “Bundan böyle size bir dolar yerine yarım dolar verebileceğimi söylemeye çalışıyorum, çünkü enflasyon gelirimi azalttı ![]() Çocuklar bu durumdan pek hoşlanmadılar, ama razı oldular ![]() ![]() “Kötü haber” dedi, “bu ay da enflasyon yüksek çıktı ![]() ![]() ![]() Gruba önderlik eden iki çocuk kendi aralarında tartışıp bir karar verdiler: “Bu imkânsız bayım ![]() ![]() ![]() Yaşlı adamla karısı o günden sonra bahçeli evlerinde huzurlu ve mutlu bir hayat yaşadılar Yavuz Bahadıroğlu
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|