Her Işi Başbakan Erdoğan Mı Yapacak! |
10-17-2011 | #1 |
GöKKuŞaĞı
|
Her Işi Başbakan Erdoğan Mı Yapacak!Her işi Başbakan Erdoğan mı yapacak! "TÜRK gibi başlayıp Alman gibi bitirmek" diye bir laf vardı galiba değil mi? "Türkler her işe iyi başlarlar ama nedense sonunu doğru düzgün getiremezler" i anlatmak için söylenir Bu gelenek midir, genetik midir bilmiyorum Fakat doğruluk payı olduğundan kuşkum yok Türkiye, Arap Baharı denilen ayaklanmalarda ilk tavır alan ve geleceği okuyup doğru tavır alan ülkelerden biri oldu Bunda Başbakan Erdoğan'ın "pragmatik" tavrı etkiliydi Sonrasında da fena devam etmedik Kurulan ve kurulmakta olan yeni yönetimlerle veya yönetim adaylarıyla iyi ilişkiler kurduk Daha doğrusu Başbakan Erdoğan kurdu Güvendiği adamlarını bu ülkelere yolladı Buralardaki grupların örgütlenmesine katkı yaptı Sonrasında da üşenmedi, kalktı gitti bu ülkeleri ziyaret etti Sokaklarında dolaştı Halkın sevgisini, yönetimlerin dostluğunu kazandı Erdoğan o kadar başarılı oldu ki, Fransa'nın minik Cumhurbaşkanı Sarkozy "haset krizine" girdi O da bu ülkelere koştu Erdoğan'ı taklit etti Hatta bu tavrı kendi ülkesinde bile alaylara konu oldu Erdoğan, Sarkozy' yi mat etti Peki sonra ne oldu? Bakın görün ne oldu Fransa Dış Ticaret Bakanı Pierre Lellouche dün yanında 80 kişilik bir "işadamı ordusuyla" Libya'ya çıkarma yaptı Her sektörden, her alandan işadamıyla Fransa, Sarkozy'nin Erdoğan'ı taklit ederek araladığı kapıdan içeriye girmek için anında harekete geçti Türkiye ise Erdoğan'ın ardına kadar açtığı kapıyı görmezden geliyor Benim anlamadığım şu: Bu ülkede her işi Başbakan Erdoğan mı yapacak? Yoksa birileri onun açtığı kapılardan girmeyi düşünecek mi? Böyle bir çıkarmayı neden bizim bakanlarımız ve işadamlarımız yapmaz, doğrusu anlamıyorum Not: Libya'da yönetim değişikliği öncesi Libya'ya en çok mal satan ülkeler sıralaması şöyleydi: 1 İtalya, 2 Çin, 3 Türkiye, 4 Almanya, 5 Fransa Bu kitabı almak iyi gelir PEK âdetim değildir ama bugün size bir kitap tavsiye edeyim diyorum Osmanlı tarihiyle ilgili yabancı kaynaklar hayli fazla olmakla beraber, doğru düzgün kitaplaştırılmış pek fazla bir Osmanlı tarihi yoktur Batı dünyasında Olanların büyük bölümü ise önyargılı, taraflı ve Batılı vakanüvislerin gözüyle yazılmıştır İçerik olarak berbattırlar Güvenilmezdirler Bazıları ise hayali bir Osmanlı anlatan, oryantalist yaklaşımlar içerirler Bunların dışında kalabilecek bir-iki tatmin edici Osmanlı tarihi yazılmıştır Avrupa'da Bunlardan biri, pek çoğunuzun bildiği ve Türkçe'ye daha önce çevrilmiş olan Hammer'in Osmanlı Tarihi'dir Joseph Hammer'in bu kitabı iyidir ama çok da iyi değildir Ondan daha iyisi ise hiç kuşkusuz Zinkeisen'in "Avrupa'da Osmanlı İmparatorluğu Tarihi" adlı kitap, daha doğrusu kitaplardır Johann Wilhelm Zinkeisen, 7000 sayfalık bu eserini geçen yüzyılın ilk yarısında yayınlamaya başlamış, ikinci yarısında ise bitirmiştir Avrupalı gözüyle Osmanlı'yı anlatan en iyi ve en gerçekçi eser sayılabilecek bu kitap ne yazık 100 yılı aşkın bir süredir Türkçe'ye hiç çevrilmedi Büyük bir ihtimalle hiç kimse bu meşakkatli işe girişmeyi göze alamadı Sonunda bir "deli" çıktı ve aslında Türk Tarih Kurumu'nun çoooktan yapması gereken bu işe soyundu Eser Türkçe'ye çevrildi 5000 sayfalık 7 cilt olarak satışa sunuldu 1299'dan 19 yüzyılın ilk çeyreğine kadar olan dönemi kapsayan bu eserin Türkçe'sini henüz okumadım Ama acilen bir tane edindim Hepinize de tavsiye ediyorum Kendiniz için değilse, çocuklarınız için alı NE ZAMAN ADAM OLURUZ? Asıl güzel olanın konuştukça güzelleşen olduğunu anladığımız zaman Fatih ALTAYLI
Görünüm Modları |
|