Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi |
07-22-2011 | #1 |
Şengül Şirin
|
Fatih Sultan Mehmet Vakıf ÜniversitesiFatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi TC Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından özellikle sosyal bilimler, mimarlık-mühendislik ve sanat dallarında eğitim vermek gayesiyle kurulmuştur Kurucu Vakıflarımız: Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı, Sinan Ağa bin Abdurrahman Vakfı, Nurbanu Valide Sultan Vakfı, Hatice Sultan Vakfı, Abdullahoğlu Hacı Abdülaziz Ağa Vakfı’dır “Geçmişin derinliklerinden, bilimin ve sanatın ufuklarına” sloganıyla 2010 yılında yüksek öğrenim dünyasında yerini alan üniversitemiz dünya kenti olan İstanbul’un kalbindeki yerleşkelerinde eğitim-öğretim vermektedir Tarihimizin zenginliğinin günümüze yansıyan yüzü olan yerleşkelerimizdeki modern dersliklerde, çağın gerektirdiği donanımlara sahip bireyler yetiştirmek için; geçmişi, bilimsel çalışmaları, yayınları, eserleri ve eğitimci kimliğiyle hem akademik camiada hem de toplumda saygınlığı olan güçlü bir akademik kadro öğrencilerle buluşmaktadır Bilimsel özgürlük, eleştirel düşünce, sorgulamacı anlayış, karşılaştırmalı bakış açısı, eğitim ve öğretim ilişkilerinde sevgi ve anlayışın esas alınması, medeniyet değerlerimizin farkında oluş, bireysel ve sosyal sorumluluk bilinci Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinin hedeflerine ulaşmak için belirlediği temel değerlerdir Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi beş fakülte(Edebiyat, Güzel Sanatlar, Mühendislik-Mimarlık, İslami İlimler, Hukuk), dört enstitü (Sosyal Bilimler, Medeniyetler İttifakı, Güzel Sanatlar, Mühendislik ve Fen Bilimleri), bir meslek yüksekokulu (Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu) ve Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi olmak üzere toplam on bir akademik birimden oluşmaktadır Bu yıl öğrenci alacağımız lisans bölümlerimiz: Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Psikoloji, Geleneksel Türk Sanatları, Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve İslami İlîmler’dir Lisansüstü Bölümlerimiz: Türk Dili ve Edebiyatı, İslami İlimler, Medeniyet Araştırmaları, Geleneksel Türk Sanatları ve Mimarlık’ tır Başkanlığını Türkiye Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve İspanya Başbakanı Sayın Zapatero’nun yaptığı bir BM projesi olan Medeniyetler İttifakı’nı akademik ortama taşıyan üniversitemiz Medeniyetler İttifakı Enstitüsü çatısı altında Medeniyet Araştırmaları yüksek lisans programına önümüzdeki ilk yarıyılda öğrenci kabulüne başlayacaktır Geçen yıl 125 lisans ve 30 yüksek lisans öğrencisi ile lisans ve lisansüstü eğitime başlanmış bulunmaktayız Dünyanın seçkin üniversiteleriyle sağlayacağımız ikili anlaşmaların yanı sıra, öğrencilerimiz Erasmus ve Bologna süreçleri ile eğitim hayatlarının bir bölümünü farklı bir ülkede geçirebilecek ve bu sayede farklı kültürleri tanıyarak yeni tecrübeler edinme şansı bulacaklardır Hazırlık Okulunu başar ile tamamlayan 10 öğrencimizse tüm masrafları üniversitemiz tarafından karşılanarak yabancı dil eğitimi için ABD’ye Georgia Üniversitesi’ne gönderilmiştir Tüm mezun öğrencilerimize aldıkları derslerin ve notlarının Avrupa Eğitim Sistemindeki karşılığını gösterir nitelikte Diploma Eki düzenlenecektir Kuruluşundan bugüne çok kısa süre geçmesine rağmen FSMVÜ ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda etkinlik gerçekleştirmiştir Uluslararası Mehmet Akif Sempozyumu, Bin Yıllık Vakıf Medeniyeti ve Vakıfların Eğitimdeki Yeri Sempozyumu ve öğrencilere yönelik seminer programları bunlardan bazılarıdır Ayrıca “Benim Üniversitem Kardeş Okul Projesi” kapsamında çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilmiştir
Görünüm Modları |
|