İncir ve Havuç Kürü /Havuç ve İncir Kürü Nasıl Yapılır ? |
12-22-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
İncir ve Havuç Kürü /Havuç ve İncir Kürü Nasıl Yapılır ?İncir ve havuç her ikisi de çok yararlı besinlerdirİncirde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt, fosfor ve unlu maddeler bulunurHavuçta ise bol miktarda A vitamini barındıran Havuç B, C, D ve E vitaminleri açısından da oldukça zengindir Ayrıca karoten, şeker ve fosfor ihtiva eder
Havuç ve İncir Kürü Nasıl Yapılır ? Kullanılacak olan malzemeler, iki adet büyük havuç ve 20 adet kuru incirdir Her ikisinin de ayrı kaplarda hazırlanması şarttır Yarım litre klorsuz suyu tencerede kaynat Su kaynadıktan sonra içerisine iki adet taze ve gevrek olan iri havucu dört-bes cm uzunluğunda doğrayıp ilave et Ağzı kapalı olarak 20 dakika kısık ateşte kaynat Farklı bir kapta yarım litre klorsuz su kaynat Su kaynadıktan sonra içerisine 20 adet kuru inciri bıçakla bir kez kesip ilave et Ağzı kapalı olarak 15 dakika kısık ateşte kaynat İki ayrı kapta hazırlanan incir ve havuç haşlama sularını, çok fazla ılımadan karıştır Tencerenin dibinde kalan incirlere kasıkla bastırarak içeriğindeki suyu da al İncir-havuc haşlama suyunu temiz bir şişeye doldur ve buzdolabında koruma altına al 20 gün boyunca, her gün sabah kahvaltısından 10-15 dakika önce aç karnına bir bardak iç 20 günlük kürü tek bir defada hazırlama Saklama şişesi boşaldıkça taze hazırla Yirmi gün tamamlandıktan sonra bir hafta ara ver Bir hafta aradan sonra aynı kürü 20 gün olarak tekrarla Not: Kuru inciri kaynatmadan önce, dışındaki beyaz pudra sekerini soğuk su altında yıka
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|