![]() |
Dünyanın En Iyi üniversiteleri! |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Dünyanın En Iyi üniversiteleri!Dünyanın en iyi üniversiteleri! Dünyanın en iyi 200 üniversitesini sıralayan yeni tabloda, en iyi üniversitelerin ABD'de olduğu görülürken, sıralamaya Türkiye'den de iki üniversite girdi ![]() İngiltere'de yayınlanan Times gazetesinin öğretim, araştırma ve alıntı yapılan eserler gibi kıstaslara dayanarak hazırladığı Yüksek Öğretim Kurumları listesinde, başta Harvard olmak üzere ilk beş sırayı Amerikan üniversiteleri aldı ![]() Değerlendirmede Türkiye'den Bilkent Üniversitesi yüzde 55,4 puanla 112 ![]() ![]() ![]() Listede İngilizce eğitim veren üniversitelerin ağırlıkta olduğu dikkat çekti ![]() 15 ![]() ![]() İngilizce eğitim Fransa'nın tanınmış eğitim kurumlarından Ecole Polytechnic'in 39 ![]() ![]() Aynı oranda puan toplayan İngiltere'nin ünlü Oxford ve Cambridge üniversiteleri ise 6 ![]() ![]() İngiltere'deki bütün üniversiteleri temsil eden Universities UK kurumunun başkanı Steve Smith, yüksek öğrenimde başarının altında verilen mali desteğin yattığını düşünüyor ![]() Profesör Smith, ABD'nin üniversitelere gayrisafi yurtiçi hasılanın iki buçuk katından fazla yatırım yaptığını belirtiyor ![]() Bu yılki en iyi yüksek öğretim kurumları listesinde Asya'daki üniversitelerin de geçmiş yıllara göre daha iyi konumda oldukları dikkat çekti ![]() Hong Kong, Japonya, Güney Kore ve Çin üniversiteleri de ilk 40'a girmeyi başardılar ![]() Afrika kıtasından ise sadece iki üniversite; Güney Afrika'daki Capetown Üniversitesi ile Mısır'daki İskenderiye Üniversitesi ilk 200 öğretim kurumu arasına girebildi ![]() Ancak bu tür araştırmalarda değerlendirme yöntemlerinin her zaman sorgulanmaya açık olduğunu kaydeden muhabirimiz, geçen hafta yayınlanan bir başka listede tablonun son derece farklı olduğuna dikkat çekiyor ![]() milliyet
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|