![]() |
Mal da Yalan, Mülk de Yalan |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Mal da Yalan, Mülk de YalanNur yüzlü bir ihtiyar, Belh ülkesinin şanlı hükümdarı İbrahim bin Ethem'in muhteşem sarayı önünde durdu ![]() ![]() - Ben yolcuyum ![]() ![]() - Yanlış gelmişsin baba ![]() ![]() Nur yüzlü ihtiyar ısrar etti: - Burada gecelemek istiyorum, Tanrı misafiriyim ![]() Nöbetçiler ne dedilerse onu ikna edemediler ![]() ![]() ![]() - Burası benim sarayım ![]() - Nöbetçilerin anlamadılar, sen de anlamıyorsun ![]() Burası kervansaraydır, istersen sana ispatlayayım ![]() - İspatlarsan seni burada misafir ederim ![]() Yoksa, cezaya çarptırırım ![]() - Kaç zamandır burada oturuyorsun? - 3 yıldır ![]() - Senden önce kim oturuyordu? - Babam; 10 yıl oturduktan sonra vefat etti ![]() - Peki ondan önce kim, ne kadar oturdu? - Dedem, o da 2 yıl hükümdarlık yaptıktan sonra öldü ![]() - Senden sonra kim oturacak? - Herhalde oğlum oturur ![]() Bu cevaplardan sonra ihtiyar güldü ve sözlerini şöyle sürdürdü: - Sana burasının kervansaray olduğunu söylemiştim ![]() ![]() ![]() Bu gelip gitmeler devam edecek ![]() *** Kimse dünyada ebedi kalmayacağına göre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nazlı Ilıcak
![]() |
![]() |
Cevap : Mal da Yalan, Mülk de Yalan |
![]() |
![]() |
#2 |
b@ron
|
![]() Cevap : Mal da Yalan, Mülk de YalanYunus Emre'nin dediği gibi: "Mal da yalan, mülk de yalan, gel biraz da sen oyalan ![]() ![]()
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|