|  | Fotosentetik Güneş Pilleri |  | 
|  03-27-2010 | #1 | 
| 
[KAPLAN]
 |   Fotosentetik Güneş PilleriFotosentetik güneş pilleri, fotosentezi sağlayan klorofil pigmentlerinin organik güneş pillerine entegre edilmesiyle güneş ışığını elektrik enerjisine çeviren cihazlardır  Burada asıl amaç, fotosentetik pigmentlerin yüksek kuantum  verimliliği ve soğurma yeteneklerinden yararlanarak düşük enerji  gerektiren üretim teknikleriyle güneş pilleri üretmektir  Şimdiye kadar  üretilen ilk örneklerde, yapısı klorofile benzeyen organik bileşiklerle  üretilen organik güneş pilleri yaklaşık olarak %20 verimlilikle güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirmeyi başarmışlarsa da, elde  edilen verim bitkilerdeki çevrim verimliliğinden oldukça düşüktür  Öte  yandan bu sistemler, bugünkü silikon temelli güneş pilleriyle rekabet  etme şansına sahiplerdir  Silikon yapılı güneş pillerinin aşırı enerji  gerektiren üretim işlemlerine ihtiyaç duymaları, fotosentetik güneş  pillerine büyük avantaj sağlamaktadır  Fotosentetik güneş pillerindeki temel problemler, klorofil gibi pigmentlerin yüksek kesinlikle cihazın elektrotları arasına yerleştirilmesi ve pigmentlerin kullanım süresince bozulmalarının engellenmesi ya da en az bozulmayla uzun süre kullanımlarını sağlamaktır  Bitkilerde enzimler yardımı ile pigmentler  sürekli olarak yenilenmektedir  Öte yandan güneş pillerindeki pigmentler  koruyucu katmanların yardımıyla ancak birkaç hafta yapısını  koruyabilmektedir   | 
|   | 
|  | 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
|  |