Patates Ezme |
03-06-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Patates EzmePatates Ezme Malzemesi: Malzemeler: 3–4 adet orta boy haşlanmış patates 1 su bardağı kuru üzüm 2–3 diş sarımsak Yarım demet maydanoz Yarım demet taze soğan Dereotu Zeytinyağı Limon Karabiber, tuz, kırmızı pul biber Tarifi: Yapılışı: Haşlanan patatesler bıçak yardımı ile birkaç parçaya bölünür ve çatal ile küçük parçalar haline gelinceye kadar ezilir Kuru üzümler ılık su dolu küçük bir kase içine konulur ve 10–15 dk bekletildikten sonra süzülür Maydanoz, dereotu, taze soğan yıkanır ve ince ince kıyılır Sarımsaklar çok az tuz eklenerek havanda dövülür Geniş bir salata kâsesinde tüm malzeme zeytinyağı ve limon suyu eklenerek karıştırılır ve servis yapılır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|