Karpuz Reçeli

Eski 02-15-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Karpuz Reçeli



Karpuz Reçeli

Malzemeler

Kalın kabuklu orta boy 1 karpuz

7 8 su bardağı şeker

8-10 adet karanfil

1 limon



Hazırlanışı

Karpuzu yıkayıp dilimlere ayırınız Her dilimi içinin kırmızı kısmı kabuk üzerinde yarım cm kalacak şekilde kesiniz Dış kabuğunun yeşil kısmını soyunuz Zevke göre 3 cm çapında daire veya üçgenlere kesiniz

1 çay bardağı su ve 1 su bardağı şekerle bir taşım kaynatıp, bir gece bekletiniz Ertesi günü şekerin tamamını ve karanfilleri katıp hafif hararetli ısıda reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız Limon suyunu ilâve edip bir taşım kaynatınız

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.