![]() |
Hazret-i Hafsa (r.a) |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Hazret-i Hafsa (r.a)Hazret-i Hafsa (r ![]() Müminlerin annesi ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İslamı ne zaman kabul ettiği bilinmemektedir ![]() Hz ![]() İlk evliliği Müminlerin annesi Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zatı Saadetleriyle Evliliği Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Şu günlerde evlenme doğru değil ![]() ![]() Gerçek bir mümüne yakışacak şekilde kızını salih bir mümine nikahlamak için çaba harcayan Hz ![]() ![]() ![]() ![]() - Ya Resulullah ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() - Sana Osman'dan daha hayırlı bir damat ![]() Hz ![]() - Evet ya Resulullah ![]() Hz ![]() - Sen kızın Hafsa'yı bana nikahlarsın ![]() ![]() Bu teklif karşısında bütün dünyalar Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resulullah ile Hz ![]() ![]() ![]() Zatı Saadetleri bir ara Hafsa'yı boşamak istemiş ancak Cebrail'in " O çok oruç tutan çok namaz kılandır ![]() ![]() Tahrim Hadisesi Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zatı Risaletpenahileri helvayı ve balı çok severlerdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Zatı Saadetleri senin yanına geleceklerdir ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() - Hafsa'nın evinde bir az bal yedim ![]() - Yediğiniz bal muhtemlen yabani arı balı idi ![]() Resulullah ![]() ![]() -Canım bal yemek istemiyor ![]() ![]() ![]() Zatı Saadetleri bal yememeğe karar verince ![]() "Ey Peygamber! Eşlerinin rızasını gözeterek ![]() ![]() Bu hadiseden sonra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Peygamber ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu şekilde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Eğer ikiniz de ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ahlak ve Adetleri Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cahiliye devrinde kadına pek önem verilmezdi ![]() ![]() - Sana ne oluyor ![]() Karım: - Sen bana söz söyletmek istemiyorsun ![]() ![]() Bende bu sözü duyduktan sonraHafsa'ya gittim ve sorup ![]() ![]() - Annen böyle söylediğine göre ![]() ![]() ![]() ![]() Vefatı Hz ![]() ![]() KAYNAK: 1) Kadın Sahabiler ![]() ![]() ![]() 2) Şamil İslam Ansiklopedisi 3) Elmalı Tefsiri * Magafir ![]() ![]() ![]() ![]() ** Sır olan söze gelince ![]() ![]() Birincisi ![]() ![]() ![]() İkincisi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üçüncüsü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|