Tavuk Rosto |
12-26-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Tavuk RostoTavuk Rosto MALZEMELER ■ 6 adet tavuk budu ■ 4 adet tavuk göğüs ■ 4 adet rende kaşar ■ 6 kaşık sıvı yağ ■ 1 tatlı kaşığı tane karabiber ■ 2 tane defne yaprağı ■ 1 adet havuç ■ 1 adet kuru soğan ■ 1 yemek kaşığı margarin ■ Karabiber ■ Tuz YAPILIŞı Butların orta kemiğini çıkarın Göğüs etlerini döverek inceltin Butları, derileri dışa gelecek şekilde tepsiye dizin Üstüne göğüs etlerini koyup karabiber, tuz ve rendelenmiş kaşarı serpiştirin ve kaim rulo şeklinde sarın Dağılmaması için yanmaz iple bağlayın Büyükçe bir rulo yapın Sıvı yağ koyduğunuz büyük bir tepside her tarafını çevirerek kızartın Kenara alın Tencereye 3 bardak su koyun Havuç, soğan ve defne yapraklarını tavuk rostoyla birlikte 30 dakika pişirin Geri kalanı süzgeçten geçirin 1 kaşık margarine 1 kaşık un atıp pembeleştirin Tavuk rostoyu ilave edip karıştırın Tane karabiber attıktan sonra sosu 10 dakika kaynatın Tavuk rostoyu dilimleyip üzerine sos gezdirin ve haşlanmış sebzelerle servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|