Limonlu Izgara Uskumru (4 Kişilik) |
12-10-2009 | #1 |
peri
|
Limonlu Izgara Uskumru (4 Kişilik)LimonluIzgaraUskumru (4 Kişilik)
Malzemeler 4 orta boy temizlenmiş, uskumru Tuz ve karabiber 1 1/2 limonun suyu 1 çay kaşığı kimyon Yemeğin Tarifi Balıkları durulayıp kurulayın Keskin bir bıçakla balıkların her iki yanlarım da çaprazlamasına çizin Izgarayı ısıtın Balıkların içini dışım tuz ve biberle tatlandırın İçlerini biraz limon suyuyla ıslatın Üstlerine kimyon ve birkaç yemek kaşığı limon suyu serpiştirin Balıkları, bir kez alt üst ederek 10 dak ızgarada pişirin Bu arada zaman zaman üstlerine limon suyu serpiştirin Dilerseniz pişme sırasında bir miktar daha kimyon kullanabilirsiniz Balıkları bekletmeden sıcak olarak servis yapın HAZIRLAMA: Balıkçıdan balıkları temizlemesini ve kafalarım ayırmasını isteyin ALTERNATİF: Uskumru yerine benzer herhangi başka bir balık kullanabilirsiniz EKONOMİ: Balıkçıdan varsa balığın yumurtalarım ayırmasını söyleyin 2 kişi için lezzetli bir kahvaltı veya öğle yemeği olabilir Yumurtaları durulayıp kurulayın Tuz ve biberlenmiş una batırıp 1-2 dak tereyağında kızartıp yağlanmış tost ekmeği üstünde servis yapın SERViS ÖNERİSİ: Limon dilemleri ve maydanozla süsleyin, tereyağlanmış kepek ekmeği ve yeşil salata ile servis yapın
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversinBeklentisiz Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|