|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çince, ders, fonetik, merhaba, öğreniyorum |
![]() |
Çince Öğreniyorum - Ders 1: Fonetik, Merhaba |
![]() |
![]() |
#1 |
[KAPLAN]
|
![]() Çince Öğreniyorum - Ders 1: Fonetik, MerhabaÇin fonetik alfabesine giriş yapacağız ![]() Çince ilk dialogları öğreneceğiz (Merhaba, Görüşmek üzere) Çin karakterleri ile ilk tanışmayı gerçekleştireceğiz ![]() Birinci Dersin İçeriği: • Hecenin ilk Harfleri • Hecenin son Harfleri • Tonlar • Tonların değişimi • Diyalog • Çin karakterleri yazımı ile ilgili egzersiz Pinyin, Çin Dili Fonetik Alfabesi Çince karakterlerin telafuzunu ögrenmek ve çevirmek amacıyla günümüze kadar birçok yol denenmiştir ![]() ![]() ![]() Tonlar Çin Mandarin dili dört tondan oluşur, buna ek olarak bir de düz ton bulunur ![]() Tonlar İşareti Açıklama 1 Yüksek bir tondan başlar ve devam eder![]() ![]() 2 Orta bir tondan başlayıp yüksek bir tona doğru yükselir![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() Nötr da Düz ve yalın bir tondur ![]() Tonların Değişimi Üçüncü tonu takip eder diğer bir üçüncu ton var ise ikinci tondan okunur ![]() Nǐ hǎo = Ní hǎo Dialog - Nǐ hǎo ! - 你 好 ! - Zài jiàn ! - 再 见 ! 你 Nǐ (zamir) Sen, senin 好 Hǎo (sıfat) İyi, güzel 你好! Nǐhǎo! Merhaba ! Nasılsın? 再 Zài (zarf) hala 见 Jiàn (eylem) görmek 再见! Zàijiàn! Görüşmek üzere! Çin yazı karakterleri üzerine çalışma İlk 4 karakter: 你,好,再 ve 见 ![]() ![]() Karakteri daha ayrintılı anlatan pencereyi açmak için resmin üzerine tıklayınız ![]() Çin karakterlerinin açıklanışı Birinci dersin içeriğinde bulunan yeni kelimeleri öğrendiğinize emin olunuz ![]() Kod:
Kaynak: http://cince-ogreniyorum.blogspot.com/2009/01/ders-1-fonetik-merhaba.html |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|