|
|
Konu Araçları |
amazing, child, quran, recitation, young |
Amazing Recitation of the Qur'an by a Young Child! |
10-17-2009 | #1 |
peri
|
Amazing Recitation of the Qur'an by a Young Child!Yasin Suresi Türkçe Meali 1 - Yâsîn 2-3 - Ey Muhammed! Hikmetli Kur'ân'a andolsun ki, sen risâlet görevi 4 - Dosdoğru bir yol üzerindesin 5-6 - Babaları korkutulmamış ve kendileri de gafil olan bir kavmi, çok güçlü ve çok merhametli olan Allah'ın indirdiği (Kur'ân) ile korkutasın 7 - Andolsun ki onların çoğunun üzerine azab sözü hak olmuştur Onlar imana gelmezler 8 - Çünkü biz onların boyunlarına kelepçeler geçirmişiz O kelepçeler çenelerine dayanmıştır da burunları yukarı, gözleri aşağı somurtmaktadırlar 9 - Hem önlerinden bir sed, arkalarından bir sed çekmişiz, kendilerini sarmışızdır Baksalar da görmezler 10 - Onları korkutsan da korkutmasan da onlara göre birdir, inanmazlar 11 - Sen ancak Kur'ân'a tabi olan ve görünmediği halde Rahman olan Allah'tan korkan kimseyi sakındırırsın İşte onu bir bağışlanma ve çok şerefli bir mükafatla müjdele 12 - Gerçekten biz ölüleri diriltiriz, onların önceden yapıp gönderdiklerini ve bıraktıkları eserlerini yazarız Zaten biz her şeyi açık bir kütükte, bir "imam-ı mübin"de (ana kitapta, yani Levh-i mahfuzda) sayıp tesbit etmişizdir 13 - Sen onlara, o şehir halkını örnek ver Hani oraya peygamberler gelmişti 14 - Hani biz onlara iki peygamber göndermiştik, fakat onlar ikisini de yalanlamışlardı Biz de (onları) üçüncü bir peygamberle destekledik Onlara: "Şüphesiz ki biz size gönderilmiş elçileriz" dediler 15 - Onlar da: "Siz bizim gibi insandan başka birşey değilsiniz, hem Rahman olan Allah, hiçbir şey indirmedi Siz sadece yalan söylüyorsunuz" dediler 16 - Peygamberler dediler ki: "Rabbimiz biliyor ki biz gerçekten size gönderilmiş elçileriz" 17 - "Bize düşen de sadece apaçık tebliğdir" 18 - Onlar dediler ki: "Herhalde biz sizin yüzünüzden uğursuzluğa uğradık Eğer bu işten vazgeçmezseniz, andolsun ki, sizi hiç tınmadan taşlarız ve mutlaka bizden size pek acıklı bir azab dokunur" 19 - Peygamberler de şöyle cevap verdiler: "Sizin uğursuzluğunuz beraberinizdedir Size öğüt verildi diye mi (uğursuzluğa uğradınız)? Doğrusu siz israfı âdet etmiş bir kavimsiniz" 20 - O sırada şehrin ta ucundan bir adam koşarak geldi ve: "Ey kavmim! Uyun o elçilere!" 21 - "Uyun sizden hiçbir ücret istemeyen o zatlara ki, onlar hidayete ermişlerdir" 22 - "Bana ne oluyor da kulluk etmeyecekmişim beni yaratana? Hep döndürülüp O'na götürüleceksiniz" 23 - "Hiç ben O'ndan başka ilâhlar edinir miyim? Eğer O Rahman, bana bir zarar dileyecek olsa, onların şefaati benden yana hiçbir şeye yaramaz ve onlar beni kurtaramazlar" 24 - "Şüphesiz ki ben, o zaman apaçık bir sapıklık içinde olurum" 25 - "Şüphesiz ki ben, Rabbinize iman getirdim, gelin dinleyin beni" 26 - (Sonra ona) "haydi gir cennete!" denildi O da dedi ki: "Ne olurdu kavmim bilseydi!" 27 - "Rabbimin beni bağışladığını ve beni kendilerine ikram edilen kullarından kıldığını" 28 - Biz arkasından kavminin üzerine bir ordu indirmedik, indirecek de değildik 29 - Sadece bir gürültü oldu, onlar da hemen sönüverdiler 30 - Yazıklar olsun o kullara ki, kendilerine glen her bir peygamberle mutlaka alay ediyorlardı 31 - Görmediler mi ki, kendilerinden önce nice kuşakları helak etmişiz Onlar artık kendilerine dönüp gelmiyorlar 32 - Onların hepsi toplanıp, sadece bizim huzurumuza getirilmişlerdir 33 - Hem bir delildir onlara ölü toprak Biz ona hayat verdik ve ondan taneler çıkardık da ondan yiyip duruyorlar 34 - Biz orada hurmalıklardan, üzüm bağlarından bahçeler yaptık İçlerinde pınarlardan sular fışkırttık 35 - (Bunu) Onun ürününden ve kendi elleriyle yaptıklarından yesinler diye (yaptık) Hâlâ şükretmeyecekler mi? 36 - Yerin bitkilerinden, kendi nefislerinden ve daha bilemeyecekleri şeylerden bütün çiftleri yaratan Allah'ın şanı ne yücedir 37 - Gece de onlara bir delildir Biz ondan gündüzü soyar çıkarırız, bir de bakarlar ki karanlığa dalmışlar 38 - Güneş de bir delildir ki kendi yolunda akıp gidiyor İşte bu çok güçlü ve her şeyi bilen Allah'ın takdiridir 39 - Ay'a gelince, ona menziller tayin ettik Nihayet o eski hurma salkımının çöpü gibi (yay haline) dönmüştür 40 - Ne güneşin aya çatması yaraşır, ne de gece gündüzü geçebilir; onların her biri kendi yörüngesinde yüzerler 41 - Onlar için bir delil de bizim, onların neslini dolu bir gemide taşımamızdır 42 - Yine kendileri için onun gibi binecek şeyler yaratmamızdır 43 - Eğer dilesek onları boğarız da o zaman ne onların feryadına yetişen bulunur, ne de onlar kurtarılır 44 - Ancak tarafımızdan bir rahmet ve bir zamana kadar yaşatmak başka 45 - Durum böyle iken onlara: "Önünüzdekinden ve arkanızdakinden korkun ki size rahmet edilsin" denildiği zaman, 46 - Ve kendilerine Rablerinin âyetlerinden herhangi bir âyet geldiği zaman mutlaka ondan yüz çevirirler 47 - Onlara: "Allah'ın size rızık olarak verdiği şeylerden hayra harcayın" dendiği zaman, o kâfirler, müminler için: "Allah'ın dileyince doyurabileceği kimseyi biz mi doyuracağız? Siz apaçık bir sapıklık içinde değil de nesiniz?" dediler 48 - Yine onlar: "Eğer doğru söylüyorsanız bu (kıyamet) vaadi ne zaman?" diyorlar 49 - Onlar sadece bir tek çığlığa bakıyorlar, bir çığlık ki, onlar çekişip dururken kendilerini yakalayıverir 50 - O zaman bir vasiyette bile bulunamazlar Ailelerine de dönemezler 51 - Sû»r'a üfürülmüştür, bir de ne baksınlar kabirlerinden Rablerine doğru akın ediyorlar 52 - Onlar: "Eyvah başımıza gelenlere! Mezarımızdan bizi kim kaldırdı? O Rahmân'ın vaad buyurduğu işte bu imiş Gönderilen peygamberler de doğru söylemişler" derler 53 - Başka değil, sadece bir tek çığlık olmuş, derhal hepsi toplanmış huzurumuza getirilmişlerdir 54 - Artık bugün hiç kimseye zerre kadar zulmedilmez Ancak yaptıklarınızın cezasını çekeceksiniz 55 - Gerçekten cennetlik olanlar bugün bir meşguliyet içinde zevk etmektedirler 56 - Kendileri ve eşleri gölgelerde koltuklar üzerine kurulmuşlardır 57 - Onlara orada bir meyve vardır İsteyecekleri her şey onlarındır 58 - (Onlara) Rahîm olan Rab'den "selâm" sözü vardır 59 - Ey günahkârlar! Bugün siz bir tarafa ayrılın 60-61 - "Ey û‚demoğulları! Şeytana tapmayın, o size apaçık bir düşmandır ve bana kulluk edin, doğru yol budur, diye size and vermedim mi?" (buyurulacak) 62 - Böyle iken o sizden birçok nesilleri yoldan çıkardı Ya o zaman düşünmüyor muydunuz? 63 - İşte bu size vaad edilen cehennemdir 64 - Bugün yaslanın ona bakalım inkâr ettiğiniz için 65 - Bugün biz onların ağızlarını mühürleriz de neler kazandıklarını bize elleri söyler, ayakları da şahitlik eder 66 - Hem dileseydik gözlerini üzerinden silme kör ediverirdik de yola dökülürlerdi Fakat nereden görecekler? 67 - Yine dileseydik oldukları yerde kılıklarını değiştirirdik de ne ileri gidebilirlerdi, ne de geri dönebilirlerdi 68 - Bununla beraber kimin ömrünü uzatıyorsak, yaratılışta onu (güç ve kuvvetini alarak) tersine çeviriyoruz Hâlâ akıllanmayacaklar mı? 69 - Biz ona şiir öğretmedik Bu ona yaraşmaz da O sadece bir öğüt ve apaçık bir Kur'ân'dır 70 - (Bu) diri olanları uyarmak ve kâfirlere de azab sözünün hak olması içindir 71 - Şunu da görmediler mi: Biz onlar için kudretimizin meydana getirdiklerinden birtakım hayvanlar yaratmışız da onlara sahip bulunuyorlar 72 - Onları, kendilerinin hizmetine vermişiz de, hem onlardan binekleri var, hem de onlardan yiyorlar 73 - Onlarda daha birçok menfaatleri ve türlü içecekleri de var Hâlâ şükretmeyecekler mi? 74 - Onlar, Allah'tan başka birtakım ilâhlar edindiler Güya yardım olunacaklar 75 - Onların, onlara yardıma güçleri yetmez Kendileri ise onlar için bazı askerlerdir 76 - O halde onların sözleri seni üzmesin Biz onların içlerini de biliriz, dışlarını da 77 - İnsan, kendisini bir damla sudan yarattığımızı görmedi mi de, şimdi apaçık bir hasım kesildi? 78 - Yaratılışını unutarak bize bir de mesel fırlattı: "Kim diriltecekmiş o çürümüş kemikleri?" dedi 79 - De ki: "Onları ilk defa yaratan diriltecek ve o her yaratmayı bilir" 80 - Size o yeşil ağaçtan bir ateş yapan O'dur Şimdi siz ondan tutuşturmaktasınız 81 - Gökleri ve yeri yaratan, onlar gibisini yaratmaya kâdir değil midir? Elbette kâdirdir Çünkü o her şeyi yaratandır, her şeyi bilendir 82 - O'nun emri, bir şeyi dileyince ona sadece "Ol!" demektir O da hemen oluverir 83 - O halde her şeyin mülkü ve tasarrufu (hükümranlığı) elinde bulunan Allah'ın şanı ne yücedir Siz de yalnız O'na döndürüleceksiniz
Yüreğin varsa karşılıksız da seversinBeklentisiz Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir |
Cevap : Amazing Recitation of the Qur'an by a Young Child! |
11-01-2009 | #2 |
b@ron
|
Cevap : Amazing Recitation of the Qur'an by a Young Child!Cezâkellâhu hayran (Allah sana hayırlı mükâfaat versin)
|