![]() |
Baba, Anneme İyi Bak Olur Mu? |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Baba, Anneme İyi Bak Olur Mu?Benden sana evlat vasiyetidir; baba, anneme iyi bak! Akşam en heyecanıyla televizyon izlerken, sen anneme bak ![]() Yaşanmışlıklarını göreceksin çocuksu bakışlarında; Yaşattıklarını, yaşatamadıkları nı, sana adanmış koskocaman bir ömrü göreceksin bakışlarında Akşamları geç geldiğinde yiyemediği lokmaları göreceksin, boğazına dizilen ![]() Sen kızmayasın diye, uyurken komşulara gidişlerini, bizim ağzımızı kapatmalarını, yüreğinin ağzına geldiği zamanları göreceksin ![]() Baba, anneme iyi bak… -‘’Hanım ben gidiyorum ‘’ dediğinde, sen merdivenleri inene kadar ardından bakan insana bir kez durup, merdivenin 5 ci basamağında, sen bak! Gözlerinde sen daha gitmeden seni özleyen bir kadın göreceksin ![]() Sokakta gördüğün arkadaşının sıktığın eli gibi bir kez olsun sarıl ona ![]() Sıkıca! Sevgiyle! Saatlerini harcadığın kahve sandalyesinde, yudumlarken bardağından çayını; hiç birinin tadının annemin çayının tadına benzemediğini fark ederek; evde, senin için yemek yapmanın telaşında olan o kadını düşün ![]() Koyarak üç beş kuruş yarım bıraktığın bardağın yanına, en hızlı adımlarınla koş baba ![]() Seni terk eden annen gibi, Ardından bıçaklayan dostların gibi, Senin kıymetini bilmeyen evlatların gibi değil; Ne zaman düşsen, canın acımasın diye düştüğün yere çimen olan, Her bayramda senin elini ‘’evimin direği ‘’ diyerek öpen o kadına iyi bak baba ![]() Ne kadar usulca çıksan da merdivenleri Senin geldiğini daha ilk basamakta anlayan kadına, Yüzün asıksa, mutfağında sessizce ağlayan ama sana soğanın ne kadar acı olduğunu söyleyen kadına, Sen hastaneye yattığında; ağlarken uyuyan, uyanınca ağlayan; ‘’bu ev çok büyük geldi bana ‘’ diyen anama iyi bak baba ![]() Sarıl boynuna ![]() Tut ellerinden, öpüver ![]() Ve deki ona; ‘’Siyah saçlarımın terk ettiği yıllarımdan geriye, bir sen kaldın ve ben bir tek sana kaldım ![]() Anama iyi bak baba ![]() Onun gözlerinde sana adanmış koskocaman bir ömür göreceksin ! Ersin Hoşgenç
![]() |
![]() |
Cevap : Baba, Anneme İyi Bak Olur Mu? |
![]() |
![]() |
#2 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Baba, Anneme İyi Bak Olur Mu?Güzel bir yazı paylaşım için sağol
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Baba, Anneme İyi Bak Olur Mu?Bu yazıya yazacak söz bulamıyorum ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
gencer20
|
![]() Cevap : Baba, Anneme İyi Bak Olur Mu?meğine sağlık |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |