![]() |
Akbıyık’la Kara Vızvız |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Akbıyık’la Kara VızvızAkbıyık’la kara vızvız Her zamanki güzelliğini yaşıyordu orman ![]() ![]() ![]() Birden ne olduysa oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O pamuk beyazı bulutların yüzleri kapkara olmuş, kaşları çatılmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zavallı Kara Vızvız da onlardan biriydi ![]() ![]() ![]() - Şey, özür dilerim! Selamsız sabahsız geldim ![]() ![]() ![]() ![]() Akbıyık, görünüşünden anlamıştı zavallının perişanlığını ![]() ![]() ![]() - Yuvamıza hoş geldin sinek kardeş! Allah kimseyi bu yağmurda, fırtınada evsiz barksız bırakmasın! Sen hem ıslanmış hem de üşümüşsün ![]() ![]() Kara Vızvız utana sıkıla denileni yapmış ![]() ![]() ![]() - Teşekkür ederim tavşan kardeş! Bu iyiliğini ölene kadar unutmayacağım ![]() ![]() Akbıyık da: - Sağ olasın sinek kardeş! Düşmez kalkmaz bir Allah demiş eskiler ![]() ![]() ![]() - Elbette, demiş Kara Vızvız, elbette! Hayırlı günler, deyip uzaklaşmış oradan ![]() Akbıyık’ın bu iyiliğini ormandaki herkese anlatmış Kara Vızvız ![]() ![]() ![]() ![]() Zaman havuzunda toplanan haftaları sarı inek içmiş ![]() ![]() gezerken bir avcı düşmüş peşine ![]() ![]() Bu durumu gören sineklerden biri, uçtuğu gibi haber vermiş Kara Vızvız’a ![]() ![]() ![]() Başını kaldırıp bakınca bizim Kara Vızvız’ı görmesin mi? Kara Vızvız bir pehlivan gibi dikilmiş karşısına: - Çabuk o tavşanı bırak! Yoksa seni anandan doğduğuna pişman ederim! diye bir tehdit savurmuş ![]() Avcı kahkahayla gülerek: - Ne, ne yaparsın beni? Sen kendini ne sanıyorsun kara sinek? Şimdi bir tokat vurdum mu seni ezerim ![]() Kara Vızvız işi daha da ileri götürmüş: - Zalim avcı! Bırak diyorum sana o tavşanı! Yoksa seni yerden yere çalarım, haberin olsun! Avcı, bakmış ki sinek boş boş konuşuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Neye uğradığını şaşıran avcı, dengesini kaybetmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün bu olanlar dilden dile anlatılmış ormanda ![]() ![]() - Sevgili dostlar! Dostu da düşmanı da küçük ve cılızdır diye hor görmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|