Acem Çorbası |
10-12-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Acem ÇorbasıAcem Çorbası Malzemeler 5 bardak et suyu 1 bardak haşlanmış nohut 0,5 bardak erişte 0,5 bardak şehriye 2 kaşık yeşil mercimek 1 fincan sıvıyağ 1 adet limon 1 tatlı kaşığı kırmızı biber Yapılışı Et suyunu hazırlayın, kaynayınca içine önceden haşlayıp süzdüğünüz nohudu koyun Tuzunu ayarlayın Erişte, şehriye ve mercimeği de ilave edin karıştırarak 20dk pişirin Ufak bir tavada yağı kızdırıp kırmızı biberi serpin Ocaktan alarak çorbaya gezdirin Limon sıkıp sıcak olarak servise sunabilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|