![]() |
Demek; Sana Ne! |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Demek; Sana Ne!Sultan Süleyman Han bir gün devletinin ihtişamına baktı ![]() ![]() ![]() Hem uzun hem de geç beklediği cevap, iki kelime olarak hemen geldi! Sadece “Bana ne!” yazıyordu kâğıtta ![]() -Cevabı anlayamadım, dedi cihanın sultanı Kanunî ![]() ![]() ![]() -Bana ne, sultanım dedi Yahya Efendi ![]() ![]() * Nihayet, öyle bir noktaya gelindi ki; işgalci İngilizler başkent İstanbul sokaklarında yürürken, imparatorluk insanları “bana ne” diyordu ![]() Şu soru vicdanlara: Devlet-i Âliye “bana ne” ile yıkıldı da, şimdi bizler ne demekteyiz? Bu ülke, bu bayrak bizim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Çare “bana ne” dememek ama neden hep “başkaları demesin” diyorsun! Nasılsa yazar bunları biri, nasılsa basar, nasılsa dağıtır kitapları, nasılsa okur birileri” diyorsun! İşte böyle diyordu yıkılan imparatorluğun insanları da! Soru: Acaba o zaman mı daha çok işgal altındaydık, yoksa şimdi mi? Soru: Harekete geçmek için önce ölmeyi mi bekliyorsun? Soru: Ellerinden imparatorluk alınanlar “bana ne” diyerek üç kuruşun peşine düşüyordu ![]() Muammer Erkul
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|