![]() |
Thyatira Akhisar |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Thyatira AkhisarThyatira Akhisar Muhtemelen Lidya döneminde kurulmuş olan Thyatira, Antioküs’ ün yenilgiye uğramasından sonra selevküslerin eline geçmiş ve Bergama Krallığının bir parçası olmuştur ![]() ![]() ![]() Yol üzerindeki Akhisar’da mola veren Patrik Hazretleri, burada bulunan ve Vahiy Kitabı’nda adı geçen yedi kiliselerden Akhisar’daki (Thyatira) kalıntıları gezdi ![]() Vahiy Kitabı’na göre, Patmos Adası’nda Aziz Yuhanna’ya görünen Mesih İsa, sevdiği öğrenciye şöyle buyurdu: «Thiyatira’daki topluluğun meleğine yaz ![]() `Senin yaptıklarını, sevgini ve imanını, hizmetini ve sabrını biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Antik Thyatira’dan kalan bir yazıt “`Ama size, yani Thiyatira’da bulunan diğerlerine, bu öğretiyi benimsememiş ve Şeytan’ın sözde derin sırlarını öğrenmemiş olanların hepsine şunu söylüyorum: ben gelinceye dek sizde olana sımsıkı sarılın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|