Biberli Ekmek

Eski 03-04-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Biberli Ekmek



BİBERLİ EKMEK (HATAY)
MALZEMELERİ
HAMUR MALZEMELERİ:1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı maya
500 gr un
1 su bardağı
süt

İÇ MALZEMESİ:1 kase lor peyniri
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı susam
1 tatlı kaşığı
biber salçası -1 çay kaşığı kekik
1 çay bardağı zeytinyağı(sıvı yağ)

YAPILIŞI: Ilık sütün içine mayayı ve bir çay kaşığı şekeri koyun Karıştırıp beş dakika tutun Unun ortasını açın Mayalı sütü boşaltın Üzerine unu kenarlardan alarak yığın on dakika bekletin su ilave ederek yoğurun Üzerine nemli bez örterek yarım saat bekletin (İsterseniz hazır ekmek hamuru ile de yapılabilir)
Sıvıyağın yarısıyla birlikte mayalanan hamura ilave edip yoğurun Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlenmeye bırakın Bir kapta lor peyniri, tozbiber, kekik, kimyon, susam, biber salçası ve kalan sıvıyağı karıştırın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın Başparmağınızla ortasını biraz çukurlaştırıp pide gibi açın ve hazırladığınız peynirli malzemeyi açılan yere yerleştirin Malzeme bitinceye kadar pide şeklinde biberli ekmeğinizi hazırlayın Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Biberli Ekmek

Eski 09-14-2009   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Biberli Ekmek



Biberli Ekmek


içindekiler

2 adet ekmek hamuru
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
Yarım yemek kaşığı salça
Pul biber
150-200 gr beyaz peynir
Susam




hazırlanışı

Büyük yuvarlak bir borcamı yağlayın 2 ekmek hamurunu karıştırıp borcama yayın
(Yayarken hamur geri ortada toplanabilir Siz yine de bir elinizle ortasına bastırıp diğer elinizle hamuru kenarlara doğru genişletin Açık kalan yerler olursa sorun değil, kabarınca çok belli olmayacak)

Fırını 200 C'ye getirin Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında hafifçe kavurun Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun
Pul biberi ve ezilmiş peyniri ekleyin (Peynirin ölçüsü verilmemişti, ben de kahvaltı tabağındaki bütün peyniri ekledim)

Altını kapatıp susamı ekleyin Bir kaşıkla bu karışımı borcamın üzerine yayın (İsterseniz benim gibi tekrar üstüne susam serpebilirsiniz)
Borcamı fırına koyup yaklaşık yarım saat pişirin Yarım saat sonunda borcamın kenarındaki hamur kızarmaya başlayacak Süreyi buna göre de ayarlayabilirsiniz
Ekmeğiniz pişince soğumadan servis yapın Ne kadar lezzetli olduğuna inanamayacaksınız

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.