Helal Gıdaya Talep Artıyor

Eski 08-15-2009   #1
yesimciwciw
Varsayılan

Helal Gıdaya Talep Artıyor




HELAL GIDAYA TALEP HIZLA ARTIYOR
Kitleleri tehdit eden deli dana,domuz gribi,kuş gribi gibi virüslere helal gıda ile savaş açan tüketici aldığı ürünlerin helal olup olmadığını daha çok araştırır oldu


Türkiye'de ilk kez helal ürün sertifikası vermeye başlayan Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Derneği (GİMDES) Başkanı Dr Hüseyin Kâmi Büyüközer, helal gıda sertifikasının son yıllarda öneminin çok daha fazla ortaya çıktığına dikkat çekti
Domuz gribi, kuş gribi ve deli dana gibi hayvan hastalıklarının, hayvanların hormonları ve genleriyle oynanması sonucu baş gösterdiğini belirten Dr Büyüközer, helal gıdanın dünyada yaygınlaşmasıyla bu tarz hastalıkların olmayacağını söyledi
Gıdada sanayiye geçilmesiyle birlikte aşırı kâr elde etme duygusundaki bazı üreticilerin insanların inançlarını ve sağlığını görmezden gelebildiğini kaydeden Dr Büyüközer, hayvanlardan veya meyve ve sebzelerden daha fazla yararlanmak için bin bir türlü yol deneyen üreticilerin, günümüzde oluşan çeşitli hastalıklara davetiye çıkarttığını belirtiyor Büyüközer, konuyla ilgili şu ilginç tespiti yapıyor: "Bir inekten daha fazla et ve süt almak için bilmediğimiz hormonları hayvanlara veriyorlar Hatta yaratılışına aykırı olmasına rağmen otçul hayvanlara kemik vb gibi etsel ürünleri yediriyorlar Daha sonra da adını hiç duymadığımız deli dana hastalıkları, domuz gripleri, kuş gripleri ortaya çıkıyor"
Büyüközer, bunlara meydan vermemek için üreticilerin ve ithal gıdaların sıkı bir şekilde denetlenmesi gerektiğini belirtiyor Domuz, domuz yağı, alkol, gibi yasaklanmış katkı maddelerinin tüketilmesinin insan vücudundaki etkilerinin yavaş yavaş ve birikerek ortaya çıkacağını ifade eden Büyüközer, et ve unlu gıdalarda kullanılan nitrit, nitrat, sülfit, sülfat, sakarin, aspartam gibi maddeleri zararlı maddelere örnek olarak gösteriyor Dr Büyüközer, gıdalar, kozmetik ve ilaç sektöründe en büyük problemin bu ürünlerin üretiminin teknoloji, hammadde ve katkı madde bazında bizim ahlaki hassasiyetimizin dışındaki insanlara bağlı olarak yürümesi olduğunu söylüyor
Dr Kâmi Büyüközer, bir hayvanın usulüne uygun kesilmemesinden dolayı da birçok sağlık sorununun ortaya çıktığını söylüyor: "Hayvanın içinde kalmış kan hastalık kaynağıdır Modern kesim tekniğinde hayvanların kanı tam olarak boşalmıyor Bütün hormonlar, antikorlar ve en önemlisi virüsler dahil bütün bulaşıcı organizmalar kanda gelişme imkanı bulur Bu sebeple bu tür şeylerin yenmesi tehlikelidir GİMDES Başkanı Dr Hüseyin Kâmi Büyüközer, yeni başladıkları sertifikalandırma hizmetinde gıdalardaki her türlü katkı maddesini incelediklerini vurgulayarak sloganlarını şu cümleyle özetliyor: "Helal rızık, hakça kazanç, temiz beslenme, sağlıklı yaşam"

__________________





Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.