Helal Gıdaya Talep Artıyor |
08-15-2009 | #1 |
yesimciwciw
|
Helal Gıdaya Talep ArtıyorHELAL GIDAYA TALEP HIZLA ARTIYOR Kitleleri tehdit eden deli dana,domuz gribi,kuş gribi gibi virüslere helal gıda ile savaş açan tüketici aldığı ürünlerin helal olup olmadığını daha çok araştırır oldu Türkiye'de ilk kez helal ürün sertifikası vermeye başlayan Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Derneği (GİMDES) Başkanı Dr Hüseyin Kâmi Büyüközer, helal gıda sertifikasının son yıllarda öneminin çok daha fazla ortaya çıktığına dikkat çekti Domuz gribi, kuş gribi ve deli dana gibi hayvan hastalıklarının, hayvanların hormonları ve genleriyle oynanması sonucu baş gösterdiğini belirten Dr Büyüközer, helal gıdanın dünyada yaygınlaşmasıyla bu tarz hastalıkların olmayacağını söyledi Gıdada sanayiye geçilmesiyle birlikte aşırı kâr elde etme duygusundaki bazı üreticilerin insanların inançlarını ve sağlığını görmezden gelebildiğini kaydeden Dr Büyüközer, hayvanlardan veya meyve ve sebzelerden daha fazla yararlanmak için bin bir türlü yol deneyen üreticilerin, günümüzde oluşan çeşitli hastalıklara davetiye çıkarttığını belirtiyor Büyüközer, konuyla ilgili şu ilginç tespiti yapıyor: "Bir inekten daha fazla et ve süt almak için bilmediğimiz hormonları hayvanlara veriyorlar Hatta yaratılışına aykırı olmasına rağmen otçul hayvanlara kemik vb gibi etsel ürünleri yediriyorlar Daha sonra da adını hiç duymadığımız deli dana hastalıkları, domuz gripleri, kuş gripleri ortaya çıkıyor" Büyüközer, bunlara meydan vermemek için üreticilerin ve ithal gıdaların sıkı bir şekilde denetlenmesi gerektiğini belirtiyor Domuz, domuz yağı, alkol, gibi yasaklanmış katkı maddelerinin tüketilmesinin insan vücudundaki etkilerinin yavaş yavaş ve birikerek ortaya çıkacağını ifade eden Büyüközer, et ve unlu gıdalarda kullanılan nitrit, nitrat, sülfit, sülfat, sakarin, aspartam gibi maddeleri zararlı maddelere örnek olarak gösteriyor Dr Büyüközer, gıdalar, kozmetik ve ilaç sektöründe en büyük problemin bu ürünlerin üretiminin teknoloji, hammadde ve katkı madde bazında bizim ahlaki hassasiyetimizin dışındaki insanlara bağlı olarak yürümesi olduğunu söylüyor Dr Kâmi Büyüközer, bir hayvanın usulüne uygun kesilmemesinden dolayı da birçok sağlık sorununun ortaya çıktığını söylüyor: "Hayvanın içinde kalmış kan hastalık kaynağıdır Modern kesim tekniğinde hayvanların kanı tam olarak boşalmıyor Bütün hormonlar, antikorlar ve en önemlisi virüsler dahil bütün bulaşıcı organizmalar kanda gelişme imkanı bulur Bu sebeple bu tür şeylerin yenmesi tehlikelidir GİMDES Başkanı Dr Hüseyin Kâmi Büyüközer, yeni başladıkları sertifikalandırma hizmetinde gıdalardaki her türlü katkı maddesini incelediklerini vurgulayarak sloganlarını şu cümleyle özetliyor: "Helal rızık, hakça kazanç, temiz beslenme, sağlıklı yaşam"
__________________
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|