Anne |
08-08-2009 | #1 |
Gözyaşı
|
AnneGünlerdir göremedigim yüzünün Sicagini sindiremedigim kucaginin Özlemini duyuyorum anne… Bir boslukta gibiyim sensiz Akip gidiyor zaman avuçlarimdan Bendini dinlemez irmaklar gibi Durduramiyorum anne… Düslerimde görüyorum seni, saçlarin bulutlar kadar ak, Gökyüzü kadar sonsuz sevgiler yüreginde Sevkatle bakiyor gözlerin, herzamanki gibi Küçücük bir bebegim ellerinde anne… Bu ne sicak bir kucak!… Can verdigin bedeninden bedenime Tükenmez sevgin, sabrinla, yüregime Yüreginin atislari karisiyor anne… Simdi uzaklardayim… Hangi rüzgâr atti beni gurbet ellere… Yüregimdeki evlat sevgisi mi, ne? Susma! …Ne olur söyle anne… Sakinirken gözlerdeki nurdan Bir yarim orda kaldi, bir yarim burda… Bir soluk kadar yakinimdayken Daha, daha sarip da koklayamadim anne… Yasamin kurali mi böyle? … Kaybetmeden bilinmiyor kiymeti Kosulsuz sevgi, ilgi nerde? Bulamadim yerine koyacak birini anne… Kaç mevsim geçti sensiz Boynu bükük çiçeklerin Gönül bahçende bensiz Biliyorum, özlüyorsun sen de, özlüyorsun beni anne… Zaman nasil geçiyor, yanindayken bilemedim Seni ne çok özledim… Seni ne çok sevdim de söyleyemedim Söyleyemedim anne… Her gün bir firtina esiyor yüregimde Çiglik çigliga kopan Kuslarin kanatlarinda türkülerim Ne olur dinle, dinle anne… Kimi gün sizi oluyorsun yüregimde Kimi gün içime düsen top ates, Sanki gökyüzünün bütün bulutlari gözlerimde Sagnak sagnak yagmur oluyorum anne… Düsününce yasanmadan geçen günlerimi Yalnizlik korkutuyor beni… Sanki ölüm tutmus etegimi Yasamak istiyorum, yasamak anne… Esirgemeyip sevgini, uzat o güzel ellerini Bir yanimla cocugum hâlâ, anla!… Kaybolmadan yasam labirentinden Çikar beni ne olur, çikar anne…
|