![]() |
Balık üretimi |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Balık üretimiBalık üretimi İÖ 3000 yıllarında, tuzlu su doldurulmuş havuzlarda kefal üreten Çinliler bugünkü balık üretim tekniklerinin öncüsü sayılır ![]() ![]() Ortaçağda yalnızca manastırlardaki özel havuzlarda sazan ve öbür balıkları üreten papazların uyguladığı bu yöntem ortaçağın sonlarında unutuldu ve ancak 19 ![]() ![]() Bugün birçok ülkede çeşitli sofra balıklarını üretmek üzere kurulmuş çok büyük çapta balık üretim çiftlikleri vardır ![]() ![]() ![]() Tatlı su balıklarının üretiminde iki ayrı yöntem uygulanır ![]() ![]() ![]() alabilmeleri için havuza sürekli su akıtması gerekir ![]() ![]() ![]() Havuzlardaki balık üretim çiftlikleri kadar yaygın olmamakla birlikte, tuzlu su balıkları için denizlerde de üretim çiftlikleri kurulmuştur ![]() ![]() İstiridye, midye ve pavurya gibi öbür deniz hayvanları da koşulların uygun olduğu kıyı sularında yetiştirilir ![]() ![]() Bazı Uzakdoğu ülkelerindeki deniz çiftliklerinde büyük çapta teke ve karides üretilir ![]() Lezzetli ve değerli bir besin, özellikle zengin bir protein kaynağı olan balıkların soyunukorumakta en etkili yöntemlerden biri olan balık üretimi bugün birçok ülkenin önemle üzerinde durduğu konulardan biridir ![]()
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|