|  | Aşçılık’ta Yunan Ve Roma Mutfakları |  | 
|  06-21-2009 | #1 | 
| 
Şengül Şirin   |   Aşçılık’ta Yunan Ve Roma MutfaklarıEpeyce örgütlenmiş olan Yunan ve İtalyan toplumlarında, işlerin çoğunu köleler yapardı  Aşçıbaşı da bir köleydi, ama emrinde çalışan birçok işçi vardı ve ev hizmetlerine bakan öteki kölelere, yani fırıncılara, kasaplara, ateşçilere, şaraplardan sorumlu kilerciye ve yemeklerin zehirli olmadığından emin olmayı sağlayan çeşnicibaşıya bir efendi gibi hükmederdi  Demirden ve topraktan tencereler, tavalar ve tabaklar kullanılırdı  Kaşık vardı, ama yiyecekleri bıçakla kestikten sonra herhalde elleriyle yiyorlardı  Onların yemeklerinin çoğunun tadı bize tuhaf gelebilir  Et ya da balığı genellikle bal ya da meyve ile pişiriyorlardı  Ziyafetlerde, yemekleri bazen inci ya da değerli taşlarla süslüyorlardı  Sürpriz yapmayı da seviyorlardı  Bir Roma ziyafetinde, çörekten yapılmış büyük bir "yumurta" açıldığında, yumurta sarısının içinden minicik pişmiş bir kuş çıkmıştı  Romalılar besi hayvanlarının yanı sıra deve ve fil eti de yerlerdi   
				__________________  Arkadaşlar, efendiler            ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler,            müritler, meczuplar memleketi olamaz  En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet            tarikatıdır   | 
|   | 
|  | 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
|  |