![]() |
Sun Tzu - Söylediği Önemli Sözler |
![]() |
![]() |
#1 |
Verus_TR
|
![]() Sun Tzu - Söylediği Önemli SözlerAslında, Sun Tzu' nun her söz güzel ve düşünceli, aynı zamanda akıllı bir şekilde kullanılmış sözlerdir ![]() ![]() ![]() Dağları, ormanları, dar geçitleri, çıkmaz yolları ve bataklıkları bilmiyorsan; silahlı bir güçle manevra yapamazsın ![]() ![]() Savaşın beş kuralı vardır: Ölçme, değerlendirme, hesaplama, kıyaslama ve zafer ![]() ![]() Planlarını anlamak için onları gözden geçir ![]() Eğer aklını tamamen düşman üzerinde yoğunlaştırırsan, bin mil uzaktan bile askeri önderini öldürebilirsin ![]() ![]() Eşitsen, gücün varsa savaş ![]() ![]() ![]() Başarılı bir hareket başına vurulduğunda kuyruğu ile, kuyruğuna vurulduğunda başı ile, orta kısmına vurulduğunda hem başı, hem kuyruğu ile hareket eden hızlı bir yılan gibi olmalıdır ![]() Ben savaşırken herkes taktiklerimi görebilir; fakat hiç kimse asıl zaferin kaynağı olan stratejiyi göremez ![]() 'Mükemmellik her savaşta çarpışarak kazanmak değildir ![]() ![]() 'Başkasını ve kendini bilirsen, yüz kere savaşsan tehlikeye düşmezsin; başkasını bilmeyip kendini bilirsen bir kazanır bir kaybedersin; ne kendini ne de başkasını bilirsen, her savaşta tehlikedesin' ![]() İnsanlar bir kez birleştiler mi,cesurlar tek başlarına ilerleyemez,korkaklar ise tek başlarına geri çekilemezler ![]() Dostlarını kendine yakın tut, düşmanlarını daha da yakın ![]() Sun Tzu - Vikisöz Sun Tzu'nun Savaş Sanatı adlı kitabından alıntılar: En büyük ustalık zayıf ve beceriksiz gözükmektir ![]() İyi savaşçılar düşmanın ayağına gitmezler, düşmanın kendi ayaklarına gelmesini sağlarlar ![]() Kendini ve düşmanını iyi tanıyorsan zafer senin için asla tehlikede değildir ![]() Askerlerine kendi çocukların gibi bak, o zaman senin uğruna ölüme seve seve atılacaklardır ![]() İnsanların içindeki kötülük tohumlarını doğruluğa, talihsizliği kazanma hırsına dönüştürmek dünyanın en zor işidir ![]() Savaşma arzusu kuvvetli düşmana saldırma ![]() Bir komutanın yapacağı beş hata felaket getirebilir: Dikkatsiz cesaret, yok olmaya götürür ![]() Korkaklık, düşmana esir etmeye götürür ![]() Acelecilik, hakaretlerle kışkırtılabilir ![]() Şeref düşkünlüğü, utanmaya götürür ![]() Adamlarına aşırı düşkünlük, endişe ve tereddüte götürür ![]() Belirgin bir anlaşmayla gelmeyen barış önerisi tuzak belirtisidir ![]() Askerlerini kaçışın olanaksız olduğu noktalara sür ki, ölesiye savaşsınlar ![]() ![]() ![]() Askerlerine planı değil görevi söyle ![]() İnsan doğası gereği zora düşmedikçe yeteneklerini sonuna kadar kullanmaz ![]() Çevresi' nin şekillenmesine bu kadar yardımcı olmuş(özellikle Asya ve yakın bölgelere), değerli bir insanı evet açık açık söylüyorum kaybetmek büyük bir kayıp olmuştur diye düşünüyorum ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|