![]() |
İsrail’in Kurucusu Ben Gurion |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() İsrail’in Kurucusu Ben GurionOrada (Avrupa’da) Yahudi düşmanlığı vardı, Naziler, Hitler, Auschwitz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Avigdor Gruen, Varşova varoşlarında yaşayan 11 çocuklu bir Yahudi’dir ![]() ![]() ![]() ![]() Oğlu 1886 doğumlu David Gruen de babasının izinde gider, siyasete bulaşır genç yaşta ![]() ![]() Mevzu bellidir, artık pis gettolarda sığıntı gibi yaşamaktan kurtulmalı, yer yurt sahibi olmalıdırlar ![]() Bir yurt ![]() ![]() ![]() ![]() Abdülhamid Han başta iken koca bir hayaldir bu, ne yapıp yapmalı sultanı yıpratmalıdırlar ![]() ![]() David ben Gurion (ortada) İstanbul yıllarında ![]() ![]() ![]() GÖÇMEN VAPURLARI Ulu Hakan’ın hal edildiği ittihatçıların ferman okuttuğu yılllarda kargaşayı değerlendirir, gruplar halinde Filistin’e sızarlar ![]() ![]() ![]() Filistin’e yerleşen Yahudiler güvendedirler ![]() ![]() ![]() David Ben Gurion da teşkilatın üyesidir, ‘Şomrim’in askeri eylemler için de kullanılması fikrini ortaya atar ![]() Aslanın Oğlu başlangıçta şarap mahzenlerinde çalışır, portakal toplar ![]() ![]() ![]() Ben Gurion, Sosyalist Parti Kongrelerinde en kızılından nutuklar atsa da sınıf savaşına katılmaz aksine “sınıf atlamaya” bakar ![]() ![]() ![]() ![]() Gereğini de yapar, gider İstanbul Dâr ül-Fünun’da hukuk okumaya başlar ![]() ![]() ![]() İNGİLİZ DESTEĞİ İLE ![]() ![]() ![]() O da Amerika’ya gider, Rus Yahudisi Pauline ile evlenip yuvasını kurar ![]() ![]() ![]() Filistin İngiltere’nin eline geçince Yahudiler adeta bayram yaparlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Osmanlının çekildiği günlerde Beyrut, Sur, Sayda Fransızlardan sorulmaktadır, Yafa, Hayfa ve Telaviv ise Britanyalılardan ![]() ![]() ![]() Yahudiler İngiliz ve Fransız himayesini iyi kullanır, hem sayıca artar, hem de ev arazi alırlar ![]() Belli bir güce erişince tavır değiştirir, koydukları kanlı eylemlerle Arapları göçe zorlarlar ![]() Ben Gurion dünyanın neresinde bir Yahudi cemaati varsa arar, sorar Filistin’e göçmeleri husunda iknaya çabalar ![]() ![]() 1920 yılında Dünya Siyonist teşkilatının yönetim kuruluna çağrılır, 1930’da Siyonist İşçi Partisini kurar ![]() 1940’lı yıllarda Filistin’de Yahudiler nüfus olarak yüzde 11’e toprak olarak yüzde 7’ye çıkar ![]() ![]() VURUN SİVİLE! Ben Gurion’un kurduğu Haganah, kan dökücü bir örgüttür, nitekim Semiramis Otelini kundaklar ve 26 insanı diri diri yakar ![]() ![]() ![]() Avrupa’da yükselen antisemitizm işlerine yarar, göçmene şiddetle ihtiyaçları vardır zira ![]() ![]() ![]() ![]() Sözde ülke halkı geleceğini tayin hakkına sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve beklenen olur ![]() ![]() ![]() ![]() Amasını biliyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() İLK BAŞBAKAN Bağımsızlık ilanı Yahudi gençlerini pek neşelendirir, sokaklara çıkıp oynarlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Araplar bölgede kalabalık iseler de devir kılıç kalkan devri değildir, Yahudiler ateş gücü bakımından hayli önde dururlar ![]() Ben Gurion İsrail’in sınırlarının belirlenmesine bizzat karşı çıkar, gözünü komşularının toprağından ayıramaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada İsrail ajanları Mısır’daki Amerikan ve İngiliz kültür merkezlerine saldırır ![]() ![]() Çok yazılıp çizildiği için oralara girmiyoruz, İsrail ordusu Mısır, Ürdün ve Suriye birliklerine karşı kolay zaferler kazanır ![]() ![]() Ben Gurion hem imar faaliyetleri başlatır, hem de civar ülkelerdeki Yahudileri helikopterlerle (Operation Magic Carpet) İsrail’e taşıtır ![]() 1953 yılında hükümetten çekilir ve bir nevi SSCB kolhozlarına benzeyen komün çiftliğine (Sdeh Bokker Kibbutzu’na) kapanır ![]() 1955 yılında hükümete geri dönüp Savunma Bakanlığı yapar ![]() ![]() ULUSUNUN ATASI! İkinci Başbakanlık döneminde İngiliz ve Fransızlarla birlikte Kahire’ye kumpas kurarlar ![]() ![]() ![]() İsrail plan gereği Sina’yı bombalamaya başlar, İngiliz ve Fransızlar yöreye koşarlar ![]() ![]() Ben Gurion yaşlansa da politikadan kopmaz ![]() ![]() Gelgelelim sadece 4 milletvekili çıkarır, bıkkındır, yorgundur, siyasi mevta olur ![]() ![]() 1973 yılında ölen Ben Gurion Yahudiler arasında efsane bir isimdir, “Ulusun Atası” diye anılır hâlâ ![]() ![]() ![]() Hani kedi köpek olsa Düşünüyorum da bir milyon kedi köpek, bir duvarın ardına tıkılsa, üzerlerine gemilerden uçaklardan bombalar atılsa bütün dünya ayağa kalkar ![]() ![]() ![]() ![]() Geçtiğimiz günlerde Gazze’lilere reva görülen zulüm ilk değil, İsrail bunu hep yapıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ama Efendim Hamas da roket (maytap da diyebilirsiniz) atmasaymış onlara ![]() ![]() ![]() Atmasa başka bir bahane bulacak, bu kıyımı yine yapacaklar ![]() Kibya Köyünü, Kefer Kasım’ı roket attıkları için mi basmış yüzlerce Müslüman’ı şehit etmişlerdi sormalı onlara? Ve diğer katliamlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halkı çoğu defa duvar diplerinde kurşunlar, kuyulara doldururlar ![]() ![]() İsrailli liderler saklana saklana değil göstere göstere Müslüman kanı döker ve bunu duyurmaya bakarlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YARGILANMADIKÇA ![]() ![]() ![]() Siyonistler kendi dışındakileri insan olarak görmedikleri için büyük bir vecd ile tetiğe basabiliyor, vicdanlarının sesini dinlemiyorlar ![]() Menahem Begin de çocuk ve kadın katili idi, İzak Rabin de öyle, Ariel Şaron da ![]() ![]() ![]() ![]() Ne yalan söyliyeyim İsraillilerin en az yarısının katliamlara karşı olduğunu sanırdık ![]() ![]() ![]() ![]() Düşünün el kadar bebek cayır cayır yanacak, üzerine beton parçaları yağacak, sen nasıl vurduk ama deyip “çak” yapacaksın ![]() Bu hastalık değilse ne? Bence acilen bir Pskiyatri Bakanlığı kurmalı ve topyekün tedavi olmalılar ![]() LİDERDEN AL CEVABI Her şey inceldiği yerden, zulüm ise kalınlaştığı yerden kopar ![]() ![]() Aslında bütün bu açmazların cevabını Ben Gurion veriyor “siyonizm meselesine ahlaki açıdan yaklaşan her kimse, o Siyonist olamaz! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Yahudi köyleri, Arap köylerinin yerine inşa edildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyonistler sanıyorlar ki Müslümanlar Kudüs’ten vazgeçecekler ![]() Aynı Ben Gurion dost meclislerinde samimi konuşmaktan kaçınmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SALKIM SAÇAK FİLİSTİN’E ![]() ![]() ![]() Avrupa’da yükselen Yahudi düşmanlığı siyonistlerin işine yarar, gemiler salkım saçak göçmen yüklenir, Filistin’e akar ![]() ![]() BİLEREK, İSTEYEREK, PLANLAYARAK ![]() ![]() ![]() Filistinlilerin vatanını işgal eden siyonistler şuurlu olarak kan döker, baskı ve yıldırma politikasından medet umarlar ![]() ![]() GAZZE SON SIĞINAK Denizin üstü bir defa daha teknelerle dolar, bu kez Araplar kırık dökük sandallara doluşur, Gazze’ye sığınırlar ![]() İrfan Özfatura/ Türkiye
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|