Kremalı Bezelye Çorbası |
04-14-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Kremalı Bezelye ÇorbasıKremalı Bezelye Çorbası Akşam yemeklerinde sıcak bir başlangıç yapmak istiyorsanız kremalı bezelye çorbasını tercih edebilirsiniz 1 bardak bezelye kullanılarak hazırlanan çorba, derin dondurucda kalmış bezelyeleri değerlendirme imkanı sunuyor Kremalı Bezelye Çorbası Malzemeler, 1 su bardağı bezelye 1 adet soğan 2 su bardağı sıcak su 100 gram süt kreması 1 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz Karabiber Dere otu (üzerini süslemek için) Hazırlanışı, Soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın Orta boy tencereye sıvıyağ ekleyip kızdırın Soğanları tencereye ilave edip, kavurun Sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın Su kaynadığında bezelyeleri ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin Çorbayı ocaktan indirip, el blendırıyla ezin Üzerine kremayı ekleyip, karıştırın Çorbayı tekrar ocağa alıp 5 dakika karıştırarak pişirin Pişen çorbayı kaselere alıp üzerini dere otuyla süsleyin Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|