"Her An Laz'lığımı Çalıştırabilirim"

Eski 03-24-2009   #1
yesimciwciw
Iconsiritik

"Her An Laz'lığımı Çalıştırabilirim"

"HER AN 'LAZ'LIĞIMI ÇALIŞTIRABİLİRİM"

"Her an 'Laz'lığımı çalıştırabilirim"'Laz Dursun' tiplemesiyle şöhrete kavuşan Ömür Arpacı'dan samimi açıklamalar:

Avrupa Yakası'ndaki Laz Dursun karakteri ile gönüllere taht kuran oyuncu Ömür Arpacı, aynı zamanda Türk Max'te yayınlanan 'Laf Ebeleri' programında sevenleri ile buluşuyor

'Laf Ebeleri'nde dizinin aksine doğaçlamaları ile dikkat çekiyor ve seyirci onu daha yakından tanıyabiliyor O bir Trabzonlu, konservatuvar okumak için İstanbul'un yolunu tutuyor ve yolunu buluyor

Ömür Arpacı'yı canlı yayına çıkmadan önce yakaladım ve sınırlı zaman içerisinde dolu dizgin bir söyleşi yapmaya çalıştım Mesafeli duruşunun altında, aslında tam bir Trabzonlu edasını bulmak mümkün Sakin gibi görünse de, yüzündeki o ciddi ifade hiç değişmeden her an bir espiri patlatabilir

Daha yakından tanıyabilir miyiz Ömür Arpacı’yı?
Trabzon Akçaabat doğumluyum 17 sene Trabzon’da ikamet ettikten sonra konservatuar için Müjdat Gezen’e geldim 4 sene orda okudum ve öğrenimime ara verdim Şimdi de Kültür Üniversitesi’nde Sinema Televizyon Bölümü’nde 3 Sınıf öğrencisiyim

Şimdiye kadar Karadenizli karakter pek çok kişi tarafından canlandırıldı Ama siz sadece şivesiyle değil, mantığı ile de Karadenizliyi oynuyorsunuz Ve gerçekten oldukça başarılı Bundaki asıl güç senaristte mi yoksa oyuncuda yani sizde mi?
Bu sadece Avrupa Yakası’nda ortaya çıkmış Karadeniz lehçesinin diyalektiğini kullanarak başlayan bir durum değil Bunun öncesinde başka işler de var ‘Kadın İsterse’ ve ‘Hırsızlar’ filmi gibi ‘Fırtına’ dizisinde sadece ilk bölümde şive vardı, o da dublajdı 2 bölümden sonra 48 bölüm şive kullanmadım ve düzgün konuştum Ama “Senaristin gücü” deyince ayrı bir duruma oluyor Avrupa Yakası’nın pozisyonu çok daha farklı Tabii ki güçlü bir senarist var ortada İnanılmaz bir senaryo ve o senaryoya sadece oyunculuğumuzu katmak dışında başka bir şey yapmanıza gerek kalmıyor

Bunda Karadeniz insanını tanımanızın etkileri var mı?
Var tabii ki Zaten oyuncunun bir şey katmaması gibi bir durum söz konusu olamaz Çünkü sizin çıkardığınız bir karakter var ortada Senaryo onu destekliyor ve sizin tipinizle senaryodaki diyalogların birleşmesi çıkıyor ortaya Ama senaryonun inanılmaz bir tarafı var Hep söylüyorum diziyi kabul etmemin sebebi Avrupa Yakası olması 156 bölüm bekledim Avrupa Yakası için ve 157 bölümde girerek bunun şakasını bile yaptım Böyle bir işin içinde olmak çok güzel Çünkü doğru bir iş Oyuncular doğru, senaryo doğru, cast çok doğru Onun için mutluluk verici

Avrupa Yakası olmasaydı aynı rolü kabul etmeyecektiniz yani?
Etmeyecektim Zaten başka dizilerde Karadenizli tiplemesi teklifleri vardı Ama ben olumlu bakmıyordum

Ya rol üzerime yapışırsa gibi korkularınız yok mu?
Böyle bir korkum yok Ben Trabzonluyum ve çok iyi yaptığım bir şey bu Bu yüzden insanların bana böyle dönmesi beni şaşırtmıyor Çok normal Ama uzun metraj bir film apayrı bir durumdur Durum diziye döndüğünde şu anda yaptığımın üstünde bir iş yok Başka ne olabilir Kimsenin işine de bir şey söylemenin manası yok ama şu anda bu dizi, Türkiye’nin en iyi sitcom’u, en iyi komedi dizisi

Avrupa Yakası’nda gördüğünüz bu ilgi, sizi diğer işlere karşı daha beklentili kılar mı?
Beklentileri arttırır mı? Böyle bir işte olmak beklentileri arttırmak zorundadır, tetikler çünkü Çok iyi bir iş yapıyorsunuz Bundan sonra, başka işlerde biraz seçici olmak gerekir Bir de Türkiye’de dizi ve sinema sektörü o kadar değişik işliyor ki Bir işe başlıyorsunuz ve 3 bölümde patlıyor yani bitiyor Girmemek daha mantıklı Sıfırdan bir işe başlamak için çok düşünmek gerekir

Aslında Laf Ebeleri’nde de bambaşka ‘hem zekânız hem hızınız hem de oyunculuğunuzla’ çıkıyorsunuz izleyicilerin karşısına Bu en azından o tiplemeden uzaklaşmak için bir fırsat mı sağlıyor size?

‘Laf Ebeleri’nde kendim olarak çıkıyorum ve tiplemeler yapıyoruz Benim kendimi göstermek gibi sıkıntılarım yok Konservatuarda beraber çalıştığım insanlarla doğaçlama yapıyorum Çok hoş bir durum Laf Ebeleri için deşarj olduğum nokta diyebilirim Avrupa Yakası’nda daha farklı Tek bir tip, karakter var Ama burada arkadaşlarınla beraber eğlence alanın var ve burada deşarj olabilme durumun daha hat safhada

Mesafeli bir duruşunuz var
Beni yeni tanıyan insanların genellikle böyle bir kanısı olur Bundan hep muzdaribimdir Öyle bir insan değilim ama “Niye gülmüyorsun, hadi bir gülsene, bir şey söylesene” gibi durumlar söz konusu oluyor Bir ortama gidip oturduğumda insanlar sürekli “Canı mı sıkkın, ne oldu?” gibi sorular soruyor Ama hayır Durmak da gerekiyor Ben de bir durayım, bakayım ne oluyor

Hep mi böyleydiniz?
Hep böyleydi Aslında çok neşeli bir insanımdır Bulunduğum ortamda hep eğlenceli olmayı severim Ama insan bazen durulur ve bu durulma onun canının sıkkın olduğunu göstermez veya moralinin bozuk olduğu anlamına da gelmez

Bu kadar ününüz arttıktan sonra Trabzon’a gittiniz mi hiç? Eminim yolda görünce insanımızdan da kaynaklanan samimi yaklaşımlar oluyordur?
Her sene gidiyorum Babam sanayide oto camcı Esnaf arkadaşlarının ellerinde büyüdük Her gittiğimde uğrarım Arkadaşlarımı görürüm Oradaki tepkiler tabii daha değişik oluyor İnsanlar bir anda o ambiyansın içinde beni görünce daha değişik tepkiler ortaya çıkıyor

Sizi tiyatro sahnesinde görebilecek miyiz?
Çok istiyorum Doğru proje ve doğru insanlar olursa yapacağım

Çalışmak istediğiniz oyuncular ve yönetmenler?
Johnny Depp Bütün röportajlarımda söylüyorum bunu Ulaşması zor mu bilmiyorum ama seviyorum kendisini Onun dışında da rahmetli hocam Savaş Dinçel, Haluk Bilginer, Ata Demirer, Engin Günaydın, Binnur Kaya Bu ve bunun gibi değerli insanlarla herkes çalışmak ister

Sizin de var mıdır Lazlıklarınız? Mesela benim çok vardır
Bende Laz’lığı çalıştırmak gibi bir durum var Bir anda devreye sokuyorum Bazı arkadaşlarım öyle söylüyor “Yine Laz’ı çalıştırdın” diyorlar 12 den sonra değil her an çalıştırabiliyorum O her zaman devrede, kontağı açıp marşa basınca çalışıyor Laz

Sizin kamera arkalarınız ekstra eğlenceli oluyordur Var mı şöyle anlatabileceğiniz bir komik-absürd olayınız?
Hep absürd Avrupa Yakası gibi bir dizi çekiyorsunuz Engin ve Ata ağabey beraber birlikte oynarken öyle değişik durumlar oluyor ki gülmekten sahneyi çekemiyoruz On kez tekrar ediyoruz Ama Jale hoca, yönetmen bu durumdan hiç sıkılmıyor Çok eğleniyoruz

Bu kadar iyi bir sıçramadan sonra hedef nedir?
Türkiye’deki bir sıçramadan bahsediyoruz Şu anda kriz var ve nereden geldiği belli değil Hem iyi bir zıplama nedir ki? Yarın Türkiye’de ne olacağı belli değil İnsanlar bir günde gazeteye çıkıp, röportaj verip ya da haberlerde bir anda tanınabiliyor Ünlü olmak ayrı, tanınmak ayrı bir durum Ama böyle bir yükselişin devamında işimi en iyi şekilde yaparak, olduğum yerde performansımın en iyisini göstererek devam etmek istiyorum

Eklemek istedikleriniz var mı?
Yok Ama sadece Karadeniz tiplemesi sorularıyla karşılaşmadığım için mutlu oldum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com