Benim Çocukluğum |
|
|
#1 |
|
GöKKuŞaĞı
|
Benim ÇocukluğumBenim çocukluğumda annelerimiz çalışmazdı ![]() Okuldan eve geldiğimde boynumdaki anahtarla kapıyı hiç açmadım ![]() Hatta babanım bile anahtarı yoktu Annem evimizin bir parçasıgibiydi,hep evdeydi ![]() Heryere birlikte giderdik, zaten öyle çok da gidilecek bir yer yoktu ki ![]() En büyük eğlencemiz sokaklarda oynamaktı ![]() Sokakta oynamak diye bir kavram vardı yani ![]() Cafelerde, alış veriş merkezlerinde buluşmazdık ![]() Okula arkadaşlarımızla gider, birlikte çıkar, oynaya, zıplaya yürüyerek gelirdik ![]() Servis falan yoktu Ayakkabılarımız eskirdi![]() Hatta öyle olurdu ki; çantalarımızı kaldırımlara koyar oyuna bile dalardık ![]() Annelerimiz bu durumu bildiklerinden kardeşlerimizle bizlere ekmek arası bir şeyler hazırlar gönderirdi ![]() Mahallemizdeki teyzeler annemiz gibiydi Susayınca girer evlerine suiçerdik ![]() Ya da pencereden bir sürahi bir bardak uzatır, hepimiz aynı bardaktan kana kana içerdik ![]() Kısacacı evine girip gelen elinde mutlaka yiyecekle dönerdi ![]() Anneleri o arada çocuğuna verdiği şeyden bizlere de gönderirdi ![]() Bu bazen bir kurabiye bazen bir meyve olurdu ![]() Cebimizde harçlığımız olduğunda düşmesin diye çıkarır çantamızın üstüne koyar oyun bitince geri alırdık ![]() Çok garip ama kimse almazdı Sokaklarımız evimiz kadar güvenli idi![]() Düşünce kaldırırlar, kavga edince barıştılırdık Polisler gelmezdikavgalarımıza, zabıtlar tutulmazdı ![]() Sonra kavgalarımız da öyle ustura, falçata ile olmaz, onlar nedir bilmezdik bile, asla kanla falan da bitmezdi, en fazla saçlarımızdan çeker, hayvan adları sayar, tekme atar, yine oyuna dalardık ![]() Birbirimizin suyundan içer, elmasına diş atardık ![]() Misket oynamaktan parmaklarımız kanar yine de mikrop kapmazdık ![]() Azar işitip, acillere taşınmazdık Düşerdik ekmek çiğner basarlardıalnımıza, oyuna devam ederdik Röntgenlere, ultrasonlara girmezdik![]() Ben bizim çocukluğumuzu çok özledim ![]() Sokaklarımız ruhsuzlaştı sanki Komşumu tanımıyorum ama evinincamında, temizliğe gelen kadını haftada bir görür kolay gelsin der konuşurum ![]() Onun dışında orada kim oturur hiç bilmem ![]() Evimizi kendimiz temizlerdik, kapı silmece ; bilmem kaç kuruş hepimizin elinde bezler güle oynaya bitirirdik işleri ![]() Evlerimiz var içinde yaşayan yok Parklarımız var içinde oynayançocuk yok ![]() Ama her yıl sökülüp yenilenen kaldırımlar, lüks binalar, ışıl ışıl vitrinler, girip çıkan yapay insanlar ![]() ![]() ![]() Ruh yok, buz gibi buz, bu biz değiliz ![]() ![]() Tahta iskemlelerimiz de oturan yaşlılarımız, onlara dede, nene diye hatırını soran çocuklarımız yok oldu ![]() Ben kapılarında ' vale ' lerin, ' bady ' lerin beklediği yerlerden hep korkmuş çekinmişimdir ![]() Kapısını çarparak örtüyor diye çocuğuna kızıp, taksidini bitiremediği arabanın anahtarını, hiç tanımadığı birine vermek ters gelir bana ![]() Benim değildir bu kültür ![]() Ne ruhuma, ne kültürüme ne de cüzdanıma hitap eder ![]() Nedir bunlar? Reklamlarla desteklenen beyni, ruhu ele geçirilmiş insanlar olduk ![]() Birbirimize yabancı, yalnızlıklarımızla yaşar olduk ![]() İyi de neden böyle olduk ? Biz mi istemiştik? Her toplum haketiği gibi yönetilir derler ya,hakettiği gibide yaşar
diyelim mi ?
|
|
#2 |
|
seyito
|
Cevap : Benim Çocukluğumvalla nede doğru kelimeler içim bi hoş oldu tşkler
|
Cevap : Benim Çocukluğum |
|
|
#3 |
|
Aragorn561
|
Cevap : Benim Çocukluğumvalla benimde içim bi hoş oldu
|
|
#4 |
|
JOKER
|
Cevap : Benim Çocukluğumeskiye göre birçok şey değişti tabi ben köyde büyüdüm ama burda yazanların birçoğunu yaşamadım yinede :D herşey yozlaşıyo zamanla değerlerimizi kaybediyoruz malesef ![]() ![]() ![]() güzel konu emeğine sağlık ![]()
|
#5 |
|
Gözyaşı
|
Cevap : Benim ÇocukluğumEmeğine sağlık çok güzel gerçekten
|
|