Erdoğan Rest Çekti

Eski 01-30-2009   #1
[KAPLAN]
Icon47

Erdoğan Rest Çekti

Erdoğan Rest Çekti

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile birlikte katıldığı panelde diplomatik kriz yaşandı

Peres'in konuşmasının ardından kendine yeterli konuşma süresi verilmemesine sinirlenen Erdoğan, Peres'e "Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz" dedi ardından paneli terk etti

Davos'ta devam eden Dünya Ekonomik Forumu kapsamında düzenlenen “Gazze Orta Doğu İçin Model” oturumuna katılan Başbakan Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres arasında gerginlik yaşandı Peres, uzun süren konuşmasının büyük bölümünde özellikle Başbakan Erdoğan'a dönerek sert bir konuşma yaptı Erdoğan, oturumun son konuşmacısı Peres'in konuşmasının ardından, oturum yöneticisinden, İngilizce konuşarak “bir dakika” süre istedi

Panel yöneticisinin söz hakkı vermek istememesine karşılık, Erdoğan, Perez'e dönerek, şöyle konuştu:

“Sesin çok yüksek çıkıyor Benden yaşlısın biliyorum ki sesinin benden çok yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisinin gereğidir Benim sesim bu kadar çok yüksek çıkmayacak Bunu böyle bilesin Öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz Plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüz, nasıl vurduğunuzu çok iyi biliyorum Ülkenizde başbakanlık yapmış 2 kişinin bana çok önemli lafları vardır Filistin'e, tankların üstünde girdiği zaman, 'kendimi bir başka mutlu addediyorum' diyen başbakanlarınız var Tankların üzerine çıkıp da 'Filistin'e girince mutlu oluyorum' diyen başbakanlarınız var Ve bana sayılar veriyorsunuz İsmini de veririm, belki merak edenleriniz vardır

“ALKIŞ TUTANLARI KINIYORUM”

Peres'in konuşmasının salonda alkışlanmasıyla ilgili olarak da Erdoğan, “Şu zulme alkış tutanları da ayrıca kınıyorum Peki çocukları öldürenleri kalkıp da alkışlamak öyle zannediyorum ki insanlık suçudur” dedi

Başbakan Erdoğan'ın, “Sadece size, iki söz söyleyeceğim” sözleri üzerine, oturum yöneticisi, araya girdi Erdoğan, “sözümü kesmeyin” diyerek, “Tevrat'ın 6 maddesi der ki 'öldürmeyeceksin Burada öldürme var Bu da çok enteresan” diyerek sözlerini sürdürdü

Biri Oxford Üniversitesinde profesör iki İsrail vatandaşının, İsrail'i eleştiren açıklamalarını da elindeki notlardan okuyan Başbakan Erdoğan, oturum yöneticisine de dönerek, “Sana da çok teşekkür ediyorum Benim için de bundan böyle Davos bitmiştir Daha Davos'a gelmem Siz konuşturmuyorsunuz 25 dakika konuştu, 12 dakika konuştum Olmaz” dedi

Başbakan Erdoğan, bu sözlerin ardından ayağa kalkarak salonu terk etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com